¨

Politikere dropper Rema1000 efter voldsomme protester

Foto: TV ØST

Borgernes massive protester i en sag om Rema1000 på Byskovvej i Slagelse får politikerne til at lede efter et nyt sted til butikken.

Der kommer ingen Rema1000 på Byskovvej i Slagelse. Politikerne har droppet planerne, der har mødt massive protester blandt borgerne. Det skriver Sjællandske.

Politikerne er i sagen blevet kritiseret for at ville omgå reglerne. Ifølge lokalplanen må man ikke opføre en butik på stedet, men hvis der i stedet for er tale om et lokalcenter, så er det i orden. Politikerne har under sagsforløbet kaldt Rema1000 for netop et lokalcenter, men det mener borgerne er en falsk varebetegnelse.

Sagen fik borgerne til at fare i flint, og med tidligere kommunaldirektør Egon Bo i spidsen tog de kampen op mod politikerne. De kritiserede forvaltningen for ikke at have undersøgt sagen til bunds og klædt politikerne godt nok på. Han og resten af gruppen truede med at klage til Naturklagenævnet, hvis beslutningen om at opføre Rema1000 blev vedtaget.

Vil finde alternativ placering

Og protesterne er blevet hørt på rådhuset.

- Og de er jo voldsomme på mange parametre, blandt andet de juridiske aspekter. Derfor har jeg sammen med udvalgets næstformand Knud Vincents (V) holdt møde med forvaltningen forud for udvalgsmødet mandag. På dette møde har vi bedt om at finde alternative mulige placeringer. Jeg mener jo, at vi har en pligt til at hjælpe, når en virksomhed henvender sig og vil slå sig ned, nu vi er en erhvervsvenlig kommune, siger VIllum Christensen (LA), der er formand for erhvervs-, plan- og miljøudvalget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App