Politikere bakker op om sygehusledelse

Glæde i Regionsrådet over Sygehus Syds ønske om at lukke fødeafdelingen på Slagelse Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er der både opbakning fra Region Sjællands politikere og fra sygehusledelsen på Slagelse Sygehus til at lukke fødeafdelingen for at flytte den til Næstved. Sygehusledelsen i Slagelse har nemlig meldt ud, at lægemanglen snart vil være så slem, at det vil være uforsvarligt at fortsætte med fødsler i Slagelse. Det er en udmelding, der glæder Regionsrådets formand for forum for sygehusplanlægning:

- Det er en løsning, som vi længe selv har haft overvejet i Regionsrådet. Det er ikke altid, vi får personalets opbakning til den slags lukninger, og derfor er vi særligt glade for, at de nu også synes, det er den bedste løsning, fortæller Palle Andersen (Venstre).

Han tror, at fødende kvinder på længere sigt vil have glæde af en større fødeafdeling.

- På den måde kan vi samle alle eksperter og instrumenter på ét sted, og dermed vil kvinderne altid være sikret den bedste hjælp, fastslår Palle Andersen.

I morgen skal der være møde i forretningsudvalget i Region Sjælland. Her skal de forsøge at komme nærmere på den endelige afgørelse. Palle Andersen fortæller, at beslutningen allerede kan falde på plads på næste regionrådsmøde, der ligger den 24. september.