¨

Politiker vidne til ulykke i havn: Vil have dykkerberedskab

Slagelse Kommune skal have et dykkerberedskab. Det siger byrådsmedlemmet Anders Nielsen, der i dag var vidne til et ældre ægtepars kamp i havnen.

Slagelse Kommune skal have et dykkerberedskab. Det siger byrådsmedlemmet Anders Nielsen, der i dag var vidne til et ældre ægtepars kamp i havnen.

Der skal oprettes et beredskab af dykkere hos redningstjenesterne i Slagelse Kommune.

Det siger byrådsmedlem Anders Nielsen (S), efter han søndag var vidne til en alvorlig ulykke, hvor en bil med et ældre ægtepar kørte i havnen i Korsør, og efterfølgende kæmpede i vandet i 10-15 minutter, før redningsberedskabet nåede frem.

- Jeg skulle ned til bageren, og så opdagede jeg, at der var sket en ulykke. I havnen lå en bil og drev, og da den sank, så lå der to personer ude i vandet. Det var meget ubehageligt at overvære, siger Anders Nielsen til TV ØST.

En række vidner på land turde ikke hoppe i vandet og hjælpe de nødstedte på grund af den lave vandtemperatur og den stærke strøm i kanalen, der forbinder indsøen Korsør Nor med Storebælt. Det lykkedes dog redningsmandskab iført overlevelsesdragter at få de to personer op af vandet. 

Læs også To personer reddet efter bil kørte i havn

- Jeg ved ikke, om et dykkerberedskab havde gjort en forskel for de to nødstedte. Men der måtte i dag tilkaldes redningsdykkere helt fra Køge for at hjælpe med indsatsen. Det kan ikke være rigtigt, at en kommune med så lange kyst- og havnestrækninger med stor aktivitet ikke har et beredskab af dykkere, siger Anders Nielsen.

Anders Nielsen rejste første gang forslaget om beredskabet efter en ulykke i påsken, hvor en 47-årig dykker mistede livet i Halskov Havn.

Dengang måtte redningsberedskab tilkaldes fra Odense.

Trods debat om forslaget i lokalområdet, så besluttede byrådet i Slagelse Kommune at bede Beredskabskommisionen om, at der blev oprettet et dykkerberedskab i kommunen.

Læs også Øjenvidne: Der var et bump – og så kæmpede de i vandet

Siden da har Anders Nielsen dog ikke hørt noget til sagen.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi skal have et dykkerberedskab i Slagelse Kommune. Og vi skulle allerede have haft det for et halvt år siden, siger han til TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App