Politiker vidne til ulykke i havn: Vil have dykkerberedskab

Slagelse Kommune skal have et dykkerberedskab. Det siger byrådsmedlemmet Anders Nielsen, der i dag var vidne til et ældre ægtepars kamp i havnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal oprettes et beredskab af dykkere hos redningstjenesterne i Slagelse Kommune.

Det siger byrådsmedlem Anders Nielsen (S), efter han søndag var vidne til en alvorlig ulykke, hvor en bil med et ældre ægtepar kørte i havnen i Korsør, og efterfølgende kæmpede i vandet i 10-15 minutter, før redningsberedskabet nåede frem.

- Jeg skulle ned til bageren, og så opdagede jeg, at der var sket en ulykke. I havnen lå en bil og drev, og da den sank, så lå der to personer ude i vandet. Det var meget ubehageligt at overvære, siger Anders Nielsen til TV ØST.

En række vidner på land turde ikke hoppe i vandet og hjælpe de nødstedte på grund af den lave vandtemperatur og den stærke strøm i kanalen, der forbinder indsøen Korsør Nor med Storebælt. Det lykkedes dog redningsmandskab iført overlevelsesdragter at få de to personer op af vandet. 

- Jeg ved ikke, om et dykkerberedskab havde gjort en forskel for de to nødstedte. Men der måtte i dag tilkaldes redningsdykkere helt fra Køge for at hjælpe med indsatsen. Det kan ikke være rigtigt, at en kommune med så lange kyst- og havnestrækninger med stor aktivitet ikke har et beredskab af dykkere, siger Anders Nielsen.

Anders Nielsen rejste første gang forslaget om beredskabet efter en ulykke i påsken, hvor en 47-årig dykker mistede livet i Halskov Havn.

Dengang måtte redningsberedskab tilkaldes fra Odense.

Trods debat om forslaget i lokalområdet, så besluttede byrådet i Slagelse Kommune at bede Beredskabskommisionen om, at der blev oprettet et dykkerberedskab i kommunen.

Siden da har Anders Nielsen dog ikke hørt noget til sagen.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi skal have et dykkerberedskab i Slagelse Kommune. Og vi skulle allerede have haft det for et halvt år siden, siger han til TV ØST.