Politiker: Maritim skole skal til Korsør

Medlem af forsvarsudvalget, Jeppe Jakobsen, mener, at hjemmeværnets egen skole skal flytte til Flådestation Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folketingspolitikeren og medlem af forsvarsudvalget, Jeppe Jakobsen (DF), var på besøg på flådestationen mandag, og her fortalte han Sjællandske, at han mener flyttet vil være en god idé.

Lige nu ligger den maritime skole, hvor hjemmeværnet uddanner deres egne, i Slipshavn ved Nyborg. Men ifølge politikeren vil der være flere fordele ved et flyt.

Politikeren er selv en varm fortaler for, at flådestationen skal bevares - og altså muligvis også styrkes med tiltaget. 

- Det ville være logisk og give en god synergi at placere skolen på flådestationen i Korsør, siger Jeppe Jakobsen til avisen.

- Vi vil se frem til flyttet

På flådestationen vil man ikke forholde sig til den politiske udmelding, men hvis flyttet bliver en del af den næste forsvarsaftale, så vil de byde skolen velkommen.

- Det vil jo betyde rigtig meget for flådestationen, for det vil betyde, at der kommer noget liv herude om aftenen og i weekenderne, når de frivillige tager hertil. Så det vil være helt okay med os - det ville vi se frem til, siger kommandør på Flådestation Korsør Per Hesselberg.

25-30 arbejdspladser følger med skolen

Den nuværende forsvarsaftale udløber ved udgangen af næste år, og det er her, at et eventuelt flyt vil kunne blive aktuelt.

Forsvarsudvalgsformanden var inviteret til flådestationen af borgmester Stén Knuth (Venstre).

Hvis skolen flytter til Korsør vil 25-30 arbejdspladser flytte med.