Politiker fyrer sin vinduespudser efter debat om museum

En debat om besparelser på et museum i Korsør er nu blevet så voldsom, at en lokal politiker har valgt at fyre sin vinduespudser efter et skænderi på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Diskussionen om Korsør By - og Overfartsmuseum har både startet en underskriftsindsamling og især en hidsig tone på de sociale medier.  

Korsør By - og Overfartsmuseum er nemlig i trængte økonomiske vanskeligheder og har fyret to medarbejdere. Derfor har museet ansøgt om et yderligere tilskud fra Slagelse Kommune på 150.000 kroner for at klare skærene, men den anmodning afventer fortsat en afgørelse fra politikerne og blandt andet derfor  blev formanden for Kultur-, Fritids – og Turismeudvalget i Slagelse Kommune, Troels Christensen fra Liberal Alliance i dag sat i stævne med Jimmy Pedersen.

Det er ham, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen mod alvorlige forringelser på museet og han er også medstifter af Facebook-gruppen ”Korsør Nostalgi”, der er for de historisk interesseret i byen.

- Vi synes, museet er et stykke Korsør-historie og vi vil gerne bevare stedet på hænder her i byen, siger Jimmy Pedersen.

Den heftige debat om museets fremtid på Facebook-gruppen ”Korsør Nostalgi” endte forleden i lidt af en kulmination. Udvalgsformanden opdagede nemlig, at Jimmy Pedersen var hans egen vinduespudser gennem flere år – og resolut kontaktede politikeren Jimmy Pedersens arbejdsgiver og bad om en anden mand til at pudse hans vinduer fremover.

- Der er grænser for, hvad man skal finde sig i, siger Troels Christensen, som mener, at debatten på Facebook løb og sporet og rettede flere personlige angreb mod ham.

Jimmy Pedersen mener ikke, at tonen på Facebook-gruppen gik over grænsen.

-  Jeg tænkte, det var sørgeligt, det skulle komme så langt ud, siger Jimmy Pedersen.

Museets forening skal nu beslutte om de vil fusionere med Museum Vestsjælland eller i stedet præsentere et budget, som kommunen vil godtage.