Politijagt: 47-årig mand fræser over Storebæltsbroen

​En 47-årig mand kørte over Storebæltsbroen uden at betale. Det udviklede sig til en længere politijagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Wruuum.

Tirsdag morgen kort før klokken 08.00 drønede en 47-årig mand gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen i Korsør uden at betale.

Her forsatte manden østpå, indtil han ved afkørslen ved Sorø blev standset af en patruljevogn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Chaufføren viste sig at være en tyrkisk statsborger med bopæl i Hamburg.

Han indrømmede over for politiet, at han ganske rigtigt var kørt gennem uden at betale, fordi hans kort ikke fungerede.

Derfor besluttede patruljen at ledsage manden tilbage til Korsør, hvor han skulle betale for sin passage, og han blev bedt om at følge efter patruljebilen.

Udviklede sig til biljagt

Som politiet skriver døgnrapporten, så kneb det måske med at forstå beskeden, for to gange forsøgte manden undervejs at overhale og køre fra patruljen med hastigheder helt op til 170 km/t.

Begge gange kørte patruljen dog foran og sænkede farten, så den 47-årige blev tvunget ned i fart.

Ved betalingsanlægget blev mandens kort afvist. I stedet fik han en afgift på i alt 880 kroner til senere betaling.

Da manden ifølge politiet kun medbragte sparsomme og tvivlsomme ID-papirer, var det nødvendigt at undersøge hans identitet nærmere, og det viste sig, at han hverken havde tilstrækkeligt ID eller opholdstilladelse.

Han blev derfor sigtet efter udlændingeloven for ulovligt ophold.

Ud over det blev han også sigtet for at køre gennem betalingsanlægget uden at betale. Manden fik en bøde på 2.000 kroner og blev løsladt igen klokken 17.15.