Politiet vil tjekke video med brandstifter

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi vil meget gerne have fat i billeder fra TV2 af brandstifteren, der hælder benzin og tænder ild til et hus, hvor familie på fem lå øg sov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Billederne af en hætteklædt mand, der tømmer en dunk benzin ud på et hus og tænder ild, er vældig interessante, siger vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

- Det er klart, at vi vil benytte os af dem. Vi kan vel sagtens bare få dem fra TV2, siger Johannes Skree-Lassen, som dog endnu ikke har kontaktet TV2's kriminalmagasin Station 2, som filmede brandstifteren med skjult kamera.

I det brændende hus lå et midaldrende ægtepar, deres to voksne døtre og den enes kæreste og sov. De blev reddet ud i sidste øjeblik takket være forbipasserende mænd, der hjalp dem ud med stiger.

Det var familiens forklaringer, der førte til anholdelse af tre yngre mænd, som politiet bekræfter "har forbindelser" til familien.

Familiens datter er tidligere blevet truet af ekskæresten, og det var disse trusler, der satte politiet på sporet af de anholdte.

De tre anholdte sigtes for "forsætligt ildspåsættelse med menneskeliv i fare", og det kan give helt op til livsvarigt fængsel, siger Johannes Skree-Lassen.

- Sammen med drab er det den hårdeste paragraf i straffeloven. Det er oplagt, når man tænder ild i et hus, hvor gardinerne er trukket for, på et tidspunkt om morgenen, hvor man må formode, at folk ligger og sover, siger han.

Vicepolitikommissæren afviser ikke, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

Branden opstod i villaens udestue i Korsør kort før klokken 06. Efter afhøring af familien og naboer skred politiet søndag eftermiddag til anholdelse af de tre mænd på forskellige adresser i Korsør.

De tre anholdte fremstilles i grundlovsforhør mandag formiddag.

/ritzau/