Politiet: Pas på nærgående tricktyve

Nærgående tricktyve stjal onsdag aften en guldkæde, en mand bar om halsen. Politiet advarer nu mod tyvene, der angiveligt forsøger at sælge guldsmykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lad være med at købe guldkæder af tilfældige mennesker på gaden – og pas særdeles meget på, hvis de pludselig hænger dem op din krop.

Sådan lyder advarslen i dag fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Advarslen kommer efter en 69-årig mand onsdag blev frarøvet en guldkæde af tyvene.

Ville sælge guldkæde

Tyveriet skete ud for den 69-åriges bopæl på Parkvej i Skælskør, hvor han blev standset af fire udenlandske personer, der kom kørende i en sort Mercedes.

Føreren spurgte om vej til et sygehus, mens en kvinde steg ud af bilen og hængte en ’guld’-kæde om halsen på den 69-årige. Den var han dog ikke interesseret i, og kvinden tog den af ham igen og gav i stedet hans kone en ’guld’-ring som gave. Herefter kørte de fra stedet, og først da opdagede den 69-årige, at kvinden havde stjålet hans halskæde – der var af rigtigt guld.

Politiet opfordrer især borgere til at være opmærksomme, hvis de kontaktes af udenlandske personer, der som regel meget overstrømmende forsøger at sælge smykker, der kun har farven til fælles med ægte guld.