Politiet indsætter flere patruljer efter stribe af brande

Flere skure og en container gik op i flammer natten til lørdag. Politiet arbejder ud fra teori om at brandene er påsat og indsætter nu flere patruljer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Endnu en brand
Clock09. jul 2022, kl. 18:20
Lørdag først på aftenen er beredskabet rykket ud til endnu en brand i Slagelse. Denne gang er der brand i et kolonihavehus i den østlige del af byen.

For femte døgn i streg har brandvæsnet i Slagelse været kaldt ud til brand, hvor det er politiets mistanke, at der atter en gang er tale om påsatte brande.

Og der er netop tale om brande i flertal.

Jens Jedig Christiansen, leder af lokal efterforskning i Slagelse, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, giver lørdag eftermiddag følgende status på de mange brande:

- Vi har været ramt af flere brande i Slagelse – helt tilbage fra den 5. juli tidligt om morgenen, hvor der blev konstateret ild på en lokalitet. Sidenhen er det sket i nogle andre tilfælde fortrinsvist tidligt om morgenen, men også sent om aftenen.

- Og senest er der sket et tilfælde her til eftermiddag på en lokalitet i Slagelse, tilføjer han.

quote Det er en opfordring fra mig til borgerne om at give lyd, ring til os, og kom med jeres informationer

Jens Jedig Christiansen, leder af lokal efterforskning, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Som følge af de mange brande indsætter politiet nu flere patruljer i området, oplyser Jens Jedig Christiansen lørdag eftermiddag.

Det sker for at kunne være hurtigere fremme, forklarer han og påpeger samtidig, at det er normal procedure i situationer, som den man har lige nu i Slagelse.

- Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at konkludere noget på brandene. Men man er nødt til også at forholde sig til, at inden for så kort tid, så er det påfaldende, at der sker brand på et forholdsvist mindre geografisk område, forklarer Jens Jedig Christiansen og tilføjer:

- Det er man nødt til at tænke nærmere over, og på den baggrund kan jeg sige, det tænker vi også nærmere over.

Lørdag eftermiddag måtte brandvæsen og politi atter en gang rykke ud til en brand, der efter alt at dømme er påsat. Denne gang på Rosenkildevej i Slagelse.
Lørdag eftermiddag måtte brandvæsen og politi atter en gang rykke ud til en brand, der efter alt at dømme er påsat. Denne gang på Rosenkildevej i Slagelse. Foto: Aleksander Juel Dahl - Skadestedsfotograf.dk

Ifølge efterforskningslederen er politiet generelt interesseret i at høre fra borgere, der kan bidrage med oplysninger i sagen:

- Vi har stadigvæk og som altid brug for borgernes hjælp til at informere os om, hvis de har set nogen mistænksomme personer liste rundt i deres nærområde, som måske vil kunne sættes i forbindelse med de her ildspåsættelser, siger Jens Jedig Christensen og tilføjer:

- Det er en opfordring fra mig til borgerne om at give lyd, ring til os, og kom med jeres informationer. Der har vi som altid brug for borgernes hjælp.

Brand i container og skur

Forud for eftermiddagens brand på Rosenkildevej i Slagelse har der senest været brand natten til lørdag på to adresser i Slagelse.

Alarmcentralen modtog her anmeldelsen klokken 1.35. Meldingen lød således om en brand på både Valbyvej nummer 71 og Holstebrovej, der er beliggende med et par hundrede meters mellemrum i Nordbyen i Slagelse.

- Hvad angår Valbyvej er der tale om ild i en container, som har bredt sig til et skur, og på Holstebrovej var to skure antændt, oplyser vagtchef Anders Dahl hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lørdag formiddag til TV2 ØST.

- Der er ikke set nogen personer, men det er klart, set i lyset af de brande, der har været tidligere på ugen, kan der være en sammenhæng, tilføjer han.

Læs også
Påsatte brande i Slagelse for tredje nat i træk
Læs også
Påsatte brande i Slagelse for tredje nat i træk

Så I vurderer brandene er påsat?

- Vi kan ikke med 100 procents sikkerhed sige det – men det er en teori, vi arbejder med.

Også natten til fredag var der brand i Slagelse. Meldingen her var dog, at der ikke med sikkerhed var tale om brande, der kunne kæde sammen med de forrige nætters ildspåsættelser.

Beboere blev evakueret

Hos Slagelse Brand og Redning oplyser Michael Gravgaard, indsatsleder ved Station Slagelse, til TV2 ØST, at i alt otte brandfolk blev sendt afsted for at slukke de to brande.

- Branden blev anmeldt som ild i lejlighed, og vi sendte en sprøjte, tankvogn og drejestige, forklarer han og siger, man i første omgang formodede, at der var tale om flere anmeldelser af en og samme brand.

Ilden nåede at rasere en container samt flere skure ved en lejlighedsbygning.
Ilden nåede at rasere en container samt flere skure ved en lejlighedsbygning. Foto: Lind Foto

- Men da jeg kører derud, kan jeg se, der er to brandskær. Derfor tilkalder jeg brandvagten og deler udrykningsstyrken, så vi kan få lavet en hurtig indsats begge steder.

Ifølge Michael Gravgaard blev indsatsen påvirket af en del vind natten til lørdag, som formentlig havde fået branden til at brede sig fra en container til skraldeskuret ved lejlighedsbygningen.

Vinden gjorde, at flammerne stod op ad gavlen og ind over bygningen, da brandvæsnet ankom.

- Det gav risiko for brandspredning. Derfor vil vi gerne have folk ud af lejlighederne og stå uden for i stedet for at vente, til det er for sent, forklarer Michael Gravgaard.

- Politiet evakuerede beboelsen på Valbyvej. Det tog ikke mange sekunder, inden folk var ude af lejlighederne.

Branden nåede dog ikke så vidt, og ingen personer var i fare, lader indsatslederen forstå:

- Den lejlighed, som ligger op til brandstedet, er der kommet en smule røg ind i. Men, som jeg har forstået skadeservicefirmaet, var der ikke behov for genhusning.