Politiet ignorerede tip om kidnapper

Politiet kunne allerede for en uge siden have anholdt kidnapperen Jesper Thormod Rasmussen på Menstrup Kro. Personalet tippede politiet om, at han og hans tre børn befandt sig på kroen. Politiet anholdt først Jesper Thormod Rasmussen tirsdag aften, hvor han og børnene befandt sig på et hotel i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om politiet allerede i sidste uge fik et tip om, hvor de kunne anholde kidnapperen Jesper Thormod Rasmussen, skete der intet. Jesper Thormod Rasmussen var ellers efterlyst med navn og billede for at være på flugt med sine tre børn. 43-årige Jesper Thormod Rasmussen blev først anholdt tirsdag aften i Slagelse, skriver Sjællandske torsdag.

Det var ellers muligt for politiet at anholde kidnapperen allerede torsdag eftermiddag, da personalet på Menstrup Kro ringede til politiet og fortalte, at Jesper Thormod og hans tre børn boede på kroen og havde gjort det siden 22. januar.

Politiet tog imod anmeldelsen og ringede kort efter tilbage til kroen. Meldingen var, at kroens personale skulle glemme alt om kidnapperen. Anne Kiertzner, receptionschef på Menstrup Kro, undrer sig over, at politiet ikke reagerer, når de får et solidt tip om en efterlyst på flugt med tre små børn.

- Vi kunne jo servere kidnapperen på et sølvfad, siger Anne Kiertzner.

Jesper Thormod Rasmussen havde været på flugt med sine tre børn og tyske kæreste siden 19. december sidste år. Angiveligt, fordi han ikke ville aflevere børnene i alderen fra fem til ni år tilbage til deres mor i Sønderborg.

Vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bent Thusen, bekræfter, at politiet allerede fredag kunne have anholdt Jesper Thormod Rasmussen på Menstrup Kro. Men andre oplysninger pegede mod, at familien var i Tyskland.

-Vores efterretninger tydede på, at han befandt sig i Tyskland. Derfor skred vi ikke til handling, som vi måske burde, siger Bent Thusen til Sjællandske.