Politiet i opråb - flyvende is fra bilen kan koste kørekortet

Den ekstra tid på at feje sne og is af hele bilen inden køreturen er givet godt ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Is og sne har lagt sig over landet for en kort bemærkning. Imens den tunge nedbør flittigt bliver fjernet fra bilruder, fortove og veje, så måtte en chauffør mandag formiddag sande, at han også skulle have fejet taget på sin lastvogn, inden han kørte afsted på Vestmotorvejen.

I det en patruljevogn passerede forbi mandens lastvogn i overhalingsbanen, lettede en isblok fra taget af lastbilen, så betjenten måtte foretage en hård opbremsning.

quote nu skal anklagemyndigheden vurdere, om sagen skal i retten, hvor han kan blive betinget frakendt førerretten

Johnny Klindt Jacobsen, politiassistent, Tungvognscenter Øst

- Da patruljebilen nærmer sig en lastbil med presenningsættevogn, flyver et stykke is af taget. For at undgå, at den halvstore isblok rammer forruden på patruljebilen, er jeg nødt til at foretage en ABS-opbremsning, så den i stedet rammer kofangeren, fortæller politiassistent Johnny Klindt Jacobsen fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Ingen kom til skade ved hændelsen mandag, men Midt- og Vestsjællands Politi bruger episoden til at minde bilister generelt og lastvognschauffører i særdeleshed om at fjerne både is og sne fra hele bilen, inden man kører afsted.

- Den tabte is kan både forårsage skader på andre køretøjer og skabe risiko for hårde opbremsninger, der kan give uheld, lyder forklaringen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Risikerer at miste kørekortet

Tilbage på Vestmotorvejen mandag formiddag fik betjentene signaleret til lastbilchaufføren, at han skulle følge med til nærmeste afkørsel. Turen forgik i nødsporet med lav hastighed, for at minimere risikoen for at mere is skulle lette fra taget, fortæller Johnny Klindt Jacobsen:

- Vi vurderede i situationen, at det var til væsentlig fare for færdselssikkerheden, at han ikke havde ryddet sne og is af sættevognen, siger politiassistenten og tilføjer:

- Derfor blev han sigtet, og nu skal anklagemyndigheden vurdere, om sagen skal i retten, hvor han kan blive betinget frakendt førerretten.

Patruljebilens kofanger tog ikke skade af sammenstødet med isblokken.

- Men jeg vil kraftigt opfordre alle borgere til at fjerne is og sne fra hele bilen – ikke kun fra ruderne, understreger Johnny Klindt Jacobsen.

Lastbilchaufføren fik efterfølgende lejlighed til at låne en stige og en kost til at fjerne det sidste sne og is, inden han fik lov at køre videre.