Politiet beder borgere aflevere DNA i Emilie Meng-sagen

Politiet har været til stede i området ved Regnemarks Bakke nær Borup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg kan bekræfte, at vi har været nogle dage ude i det område ved Regnemarks Bakke.

Sådan lyder det fra Lars Harvest, fungerende politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Årsagen til politiets tilstedeværelse er efterforskningen af drabet på den 17-årige Emilie Meng fra Korsør, som forsvandt den 10. juli 2016. Hendes lig blev fundet et halvt år senere, den 24. december 2016, ved Regnemarks Bakke nær Borup mellem Ringsted og Køge.

quote Naturligt har vi fokus på Regnemarks Bakke og området derude

Lars Harvest, fungerende politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ifølge sn.dk har flere borgere skrevet på en facebook-side fra Borup, at politiet har været i området og taget DNA-prøver.

- Det er et helt almindeligt led i den mangeårige efterforskning, vi har kørt. Vi har fokus på forskellige steder, og naturligt har vi fokus – og har haft det i mange år i virkeligheden - på Regnemarks Bakke og området derude. Der er ikke noget nyt, noget banebrydende, noget epokegørende i det. Det er et helt almindeligt led i efterforskningen, at vi er derude, siger Lars Harvest.

- Nu er der nogle, der er begyndt at skrive om det på Facebook, at vi er derude, og så er der nogen, der gør det interessant. Men der er i virkeligheden intet nyt under solen eller noget afgørende.

På årsdagen for Emilie Mengs forsvinden blev der lagt roser i søen ved Regnemarks Bakke, hvor hun blev fundet dræbt.
På årsdagen for Emilie Mengs forsvinden blev der lagt roser i søen ved Regnemarks Bakke, hvor hun blev fundet dræbt. Foto: Privatfoto

Intet unormalt

At politiet samtidig tager DNA-prøver fra personer i området betyder ifølge politidirektøren heller ikke, at de har noget nyt under solen.

- Der er ikke noget unormalt i, at vi gør det i en drabssag. Det er ganske normalt, siger Lars Harvest.

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt i 2016 den 10. juli omkring klokken 04.00 morgenen efter en bytur og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup juleaftensdag 2016.
Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt i 2016 den 10. juli omkring klokken 04.00 morgenen efter en bytur og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup juleaftensdag 2016. Foto: Lonni Haugaard, TV2 ØST

Lars Harvest kan ikke bekræfte, at politiet stemmer dørklokker i området.

- Vi laver nogle afhøringer og undersøgelser, og der er også nogle, vi beder om at afgive DNA, men det er helt normalt. Det har vi gjort i flere år, lyder det fra Lars Harvest.

Forsvandt efter en bytur

Den 17-årige Emilie Meng blev sidste gang set i live den 10. juli 2016. Efter en bytur med tre venner besluttede hun sig for at gå alene fra Korsør Station omkring klokken 04.00 om morgenen. I stedet for at følges med sine venner hjem i taxa, ville Emilie Meng hellere gå alene hjem fra stationen til familiens hjem.

 
  Foto: Privatfoto / TV 2

Det var sidste gang, de så hende i live.

Juleaftensdag i 2016 – næsten et halvt år efter hendes forsvinden, fandt en hundelufter om eftermiddagen en død person liggende i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup. Nærmere undersøgelser viste, at det var Emilie Meng. Hun havde været udsat for en forbrydelse.

Siden har politiet efterforsket sagen. Drabsmanden er endnu ikke fundet.

VIDEO: Familien Mengs' bistandsadvokat rettede i september en hård kritik af politiets efterforskning af sagen: