¨

Politiet arrangerer stormøde for passagerer i ulykkestog på Storebæltsbroen

Foto: Ivan Nielsen - TV ØST

Fyns Politi arrangerer nu et møde for de passagerer, der var i toget, som forulykkede i onsdags, hvor otte personer mistede livet.

Politiet arrangerer et møde for de passagerer, der var med toget, der forulykkede på Storebæltsbroen onsdag morgen.

Det oplyser DR Fyn.

- Vi ved af erfaring, at der kan dukke en række spørgsmål op, når en dramatisk hændelse er kommet lidt på afstand. De spørgsmål vil vi gerne hjælpe med at besvare, så alle kan få fuld forståelse for, hvad de har oplevet i toget den morgen, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj ved Fyns Politi.

Ud over politiet vil der være repræsentanter til stede fra DSB, Beredskab Fyn samt Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:44

Her bliver det forulykkede tog trukket væk.

Luk video

Otte personer mistede livet

Ulykken skete onsdag morgen klokken 07.35, da et lyntog med kurs mod København kørte ind på Storebæltsbroen tæt ved Nyborg på Fyn.

Her ramte toget sandsynligvis en trailer fra en modkørende godstog med tom emballage Carlsberg.

Artiklen fortsætter under indslaget.

03:21

Bo Mikkelsen var passager på det tog, der blev involveret i den største togulykke i 30 år. Han var på vej fra Odense station til  Høje Taastrup station, indtil passagertoget blev ramt af dele fra et modkørende godstog.

Luk video

Der var i alt 131 personer og tre DSB-ansatte på lyntoget, da ulykken skete. Otte personer mistede livet, mens 16 personer blev kvæstet.

Formålet med mødet, som Fyns Politi står bag, er, at passagererne skal få svar på spørgsmål, der er dukket op siden onsdag. 

- Der kan være passagerer, som har gået rundt i 14 dage og undret sig over, hvorfor myndighederne reagerede lige præcis, som de gjorde i en given situation, siger Lars Bræmhøj til DR Fyn.

- Vi bliver nogen gange overrasket over, hvad det er, som har betydning for folk. Nu bliver der mulighed for at få svar på det hele.

Der er endnu ikke sat en præcis dato på, hvornår stormødet finder sted. Også pårørende til passagerer får mulighed for at deltage, oplyser Fyns Politi. Det skriver DR Fyn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App