¨

Politiet afslører underbetaling af lastbilchauffører

Foto: TV ØST

Kontroller af vilkårene for udenlandske lastbilchauffører udløser nu en bøde til et af selskaberne bag. Chaufførerne kører i dansk indregistrerede lastbiler.

En kontrol af udenlandske lastbilchauffører tre steder på Sjælland har afslørret store problemer med chaufførenes arbejdsvilkår.
 
Blandt andet ved Storebæltsbroen blev chaufførerne kontrolleret, og afslørrede blandt andet otte litauiske chauffører, der har boet i lastbilerne i tre-fire uger ad gangen, og som kørte om natten uden at få tillæg. 
 
Kontrollerne gik både efter chauffører, der arbejder på lastvogne, der er indregistreret i Danmark - og efter udenlandske lastvogne, der på trods af reglerne kørte med gods mellem to danske destinationer.
 
Dårlige arbejdsvilkår
 
De otte litauiske chauffører arbejdede på dansk indregistrerede lastbiler. Men selvom nummerpladen er dansk, så arbejdede chaufførerne på en fast løn uden tillæg for natarbejde og overarbejde, selv om de udelukkende kører om natten fra klokken 22 til otte om morgenen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.
 
Siden oktober sidste år har de otte chauffører boet i lastbilerne i tre-fire uger ad gangen. Vognene er ejet af ét firma.
 
Vilkårene betyder, at arbejdsgiverne har overtrådt godslovens bestemmelser om dansk vognmandsvirksomhed, oplyser Politiets Tungvognscenter, TCØ.
 
- Vores kontroller viser, at der fortsat er brodne kar i branchen, der både underbetaler deres ansatte og omgår reglerne, siger politikommissær Paw Kaltoft i pressemeddelelsen.
 
- Det er med til at skævvride konkurrencen og ødelægge det for de mange vognmænd og chauffører, der gør en indsats for at følge reglerne og køre en hæderlig og lovlig forretning, tilføjer han.
 
Sagerne om de litauiske chauffører overgives nu til Trafikstyrelsen.
 
Kørte ulovligt i Danmark
 
Kontrollerne afslørrede også fem udenlandske lastvogne, hvor chaufførerne ulovligt har fragtet gods internt i Danmark.
 
Her får et af de inolverede firmaer nu en møde på 35.000 kroner, oplyser politiet.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App