Politi rystet efter fartkontrol på skolevej - alt for mange er ligeglade med reglerne 

Det er livsfarligt, når bilister ignorerer fartgrænserne ved skole, siger færdselsbetjent. Mange fik klip i kørekortet ved en bestilt færdselskontrol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hastigheden er sænket til 60 kilometer i timen - og der er sat tydelige skilte op, der fortæller bilisterne, at de nu passerer forbi en skole. 

Alligevel udviklede en fartkontrol ved Stillinge Skole ved Kirke Stillinge sig torsdag i skoletiden til et rent skydetelt for politiets kameraer. 

quote Det er rystende og alvorligt, at folk kører så hurtigt på strækningen

Erik Mather, leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

25 bilister blev fotograferet ved fartkontrollen - af dem kørte 6 mere end de 79 kilometer i timen, der udløser et klip i kørekortet. Det viser politiets sammentælling af målingerne i kameraet. 

Den hurtigste bilist får en betinget frakendelse af kørekortet efter kontrollen, og skal således op til en ny, kontrollerende køreprøve. Det sker, når man har kørt hurtigere end 97 kilometer i timen. 

 - Det er rystende og alvorligt, at folk kører så hurtigt på strækningen. Omkring hver femte bilist kørte alt for hurtigt. Det er ikke ok i sig selv - og det er altså særlig slemt, når det sker i skoletiden på en vej, hvor der færdes skolebørn, siger Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST. 

Det er den lange, lige vej forbi skolen, hvor for mange bilister kører hurtigere end tilladt.
Det er den lange, lige vej forbi skolen, hvor for mange bilister kører hurtigere end tilladt. Foto: Bing

Tilkaldt af bekymrede borgere

Fartkontrollen torsdag skete på foranledning af bekymrede borgere – og det er langt fra første gang, at politiet kontrollerer fart på strækningen. 

 - Vi har været der mange gange, og resultatet er altid det samme. Der køres alt for hurtigt forbi skolen, og nærmest uanset hvad vi gør, så er der alt, alt for mange, der kører for stærkt, siger færdselsbetjenten. 

Forud for strækningen må man køre 80 kilometer i timen – men hastighedssænkningen er tydeligt signaleret, ligesom det er gjort tydeligt, at der er tale om en skolevej. 

quote I et normalt billede ville måske hver tiende bilist køre for hurtigt. Her er det hver femte, der potientielt sætter sig selv og andre i fare. Det er alt, alt for mange

Erik Mather, leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

 - Det er nedslående, at det er sådan. Men der køres generelt alt for hurtigt i området, siger Erik Mather, der henviser til en anden fartkontrol i byen, som fotovognen foretog senere torsdag. Her blev 83 bilister fotograferet, 12 fik et klip i kørekortet, og en skal til en kontrollerende køreprøve efter at have fået en betinget frakendelse af kørekortet. 

- I et normalt billede ville måske hver tiende bilist køre for hurtigt. Her er det hver femte, der potientielt sætter sig selv og andre i fare. Det er alt, alt for mange, siger han.