Politi parat til kamp med fodboldbøller

Kampklædte politibetjente var tirsdag oppe mod Selandia-elever, der agerede fodboldbøller på en øvelsesaktion i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Slagelse spærrede måske øjnene ekstra op tirsdag, da kampklædte betjente tog sig af flabede unge, der råbte ting som pansersvin efter ordensmagten. Men der var blot tale om en øvelse, hvor unge HHX og HTX elever fra Selandia agerede fodboldfans.

FC Vestsjælland spiller i denne sæson i Superligaen. Det betyder øget politiopbud ved kampene på Slagelse Stadion, og tirsdag blev altså brugt på at forberede sig på de optøjer, der kan opstå, når fodboldtemperamentet koger over.

Andre forpligtelser

Da holdet spillede i 1. division, var politiet stort set aldrig til stede ved kampene, men i Superligaen er det nødvendigt.

- Vi har nogle helt andre forpligtelser, når der er tale om Superligafodbold. Når vi får besøg af OB, som var her sidst, så får vi nogle efterretninger fra Fyns Politi om, hvilke personer der kommer, og hvordan de kommer hertil, så vi ved, hvor vi skal møde dem, og hvad vi skal sætte af af ressourcer til opgaven. Det samme regner de øvrige politikredse med at få af os, når FC Vestsjælland skal spille på udebane, siger politiinspektør Peter Dahl, der er leder af beredskabet i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

3 niveauer

Han fortæller, at kampene bliver inddelt i 3 niveauer. Niveau 1 kampe er hverdagskampe, hvor politiet kun vil være repræsenteret med få personer, mens niveau 3 kampe typisk vil være kampe mod hold som FCK og Brøndby.

Her vil politiet møde op med over 80 personer, lyder det fra Peter Dahl.

Tirsdag stod Ehm Christensen for øvelsen og han var tilfreds, da "fodboldbøllerne" nåede til Slagelse Stadion.

- Mange af de sammenstød vi havde planlagt undervejs, de bliver faktisk taget under opløbet, fordi vores indsatsstyrke er på plads i området, siger Ehm Christensen, politikommisær, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Glade for opgaven

Trods det ekstra arbejde er politiinspektøren glad for at have fået et superligahold i kredsen.

- Det giver jo nogle andre arbejdsopgaver og noget variation, og betjentene er glade for det. Som udgangspunkt er det jo en sjov oplevelse med en masse glade mennesker, siger Peter Dahl.

Torsdag vil der igen være øvelser med politiet i Slagelse i tidsrummet 10 til 15. 60-70 unge og omkring 60 politibetjente deltager i løbet af de 2 dage.