Politi havde travlt på Agersø

Færdselspolitiet var onsdag eftermiddag på kontrol på Agersø. 21 køretøjer blev standset og 11 blev sigtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færdselspolitiet var onsdag mellem 14.20 og 16.30 på Agersø, hvor færdselsloven, som politiet formulerer det, 'måske til nogens overraskelse også gælder'. Politiet standsede i alt 21 køretøjer, hvilket gav en del sigtelser fordelt på 11 sigtede.

Politiet standsede klokken 14.20 en 65-årig mand fra Nykøbing Falster. En alkoholtest viste, at han havde en for høj promille. Manden blev derfor sigtet for spirituskørsel.

Senere på eftermiddagen standsede politiet en 70-årig lokal mand på havnen. En alkoholtest afslørede, at den 70-årige havde en promille, der var højere end det tilladte. Manden blev derfor også sigtet for spirituskørsel.

Dagens sidste spritbilist blev standset klokken 15.09 på havnen. Det var en 58-årig lokal mand, som havde en promille, der var et godt stykke højere end det tilladte.

Politiet kunne dog hverken give manden et klip i kørekortet eller tage det fra ham. Den 58-årige havde tidligere fået frataget sit kørekort. Derfor blev manden både sigtet for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden.

Herudover blev en knallertkører sigtet for at køre uden styrthjelm og uden førerret til knallert, en blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person, der ikke lovligt kan køre det.

6 blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele, og 1 blev standset på en ATV og sigtet for at kørsel uden førerret og for ikke at have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på køretøjet, der i øvrigt manglede blinklys.