Politi har sigtet 15-årig for at skyde fyrværkeri mod politiet

En 15-årig dreng er blevet sigtet for at affyre fyrværkeri efter politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politi og brandvæsen er blevet beskudt med fyrværkeri flere steder i løbet af nytårsaften.

Også i Slagelse, hvor både en brandbil og en politipatrulje blev beskudt med fyrværkeri.

I Nordbyen og på Byskov Allé var der ifølge politiet en del uroligheder i nattens løb på grund af fyrværkeri, der blev affyret uhensigtsmæssigt.

På Byskov Allé synes en 15-årig dreng, det var sjovt at affyre romerlys mod politiet, da de var talstærkt tilstede på grund af uroligheder. Drengen blev anholdt klokken 01.02 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og vold mod tjenestemand. 

Han blev afhørt og løsladt igen senere på natten. Han er fortsat sigtet i sagen.

Yderligere to andre blev anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi de råbte af politiet, og den ene kastede et cigaretskod efter en patruljevogn. 

Fyrværkeri skabte utryghed flere steder

Politiet har haft flere udrykninger til steder, hvor lemfældig omgang med fyrværkeri har skabt utryghed. 

Flere borgere har henvendt sig til politiet, fordi de var utrygge ved, at nogen affyrede fyrværkeri på alle andre måder end sikkerhedsforeskrifterne lyder.

- Vi er rykket ud flere steder, hvor nogen har fyret fyrværkeri af på uhensigtsmæssige måder, hvilket har gjort andre utrygge, siger vagtchef Anders Mikkelsen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST. 

- Det kan været tilfælde, man lægger raketterne ned, eller fyrer dem op mod altaner. Det kan være rigtig farligt, og så er det rigtig utrygt for borgerne, siger Anders Mikkelsen.