¨

Politi finder stjålne våben fra Antvorskov Kaserne

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Militære våben fra røveriet på Antvorskov Kaserne er blevet fundet og beslagtlagt i Brøndby af politiets særlige bandeenhed.

Københavns Politi oplyser nu, at 40 militære våben, som blev stjålet fra Antvorskov Kaserne, er fundet. Det betyder, at alle de 200 våben, som blev stjålet ved det historiske kup for tre år siden, er fundet.

- Nu mangler vi ikke flere våben fra røveriet, så i Task Force Øst er vi meget tilfredse med aktionen. Beslaglæggelsen er sket som led i politiets særlige indsats på våbenområdet, siger vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen i en pressemeddelelse.

Sent tirsdag aften rykkede politiets særlige bandeenhed Task Force Øst ud på en adresse i Brøndby, hvor man altså fandt de sidste våben fra røveriet i januar 2009.

Det seneste fund omfatter blandt andet kraftige militære rifler af mærket M95 og M96 samt syv pistoler og to granatkastere.

Fire mænd er dømt for røveriet og hæleri af våbnene.

Selve røveriet af de mange militære våben fandt sted i 2009, da vagten på gardehusarernes kaserne blev overmandet.

Politiet frygtede, at våbnene var røvet af terrorister eller forhærdede bander, men det viste sig, at der var tale om en lille gruppe unge mænd fra den københavnske vestegn, der så chancen for at tjene en formue på at sælge deres rov videre.

En del af våbnene blev fundet skjult hos en maler i Smørum, og enkelte dukkede op i hænderne på københavnske kriminelle.

Men det lykkedes altså aldrig for gerningsmændene bag kuppet at få solgt de mange våben.

Selve røveriet blev muligt, fordi en sergent fra kasernen brugte sin insider-viden til at planlægge, hvordan vagterne kunne overrumples.

Yderligere en stor portion dukkede op i juli, da politiet fandt 12 lette maskingeværer og 31 andre geværer i en garage i Brøndby Strand.

Endvidere blev tre mænd i den forbindelse anholdt for hæleri.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App