¨

Politi efter væbnet befrielsesaktion i Slagelse - tag ikke selv kontakt til flygtet mand

En indsat er flygtet fra en psykiatrisk afdeling på psykiatrisygehuset i Slagelse. Foto: René Lind

Der er ikke grund til bekymring for borgerne, men man bør ikke selv tage kontakt, hvis man ser den flygtede mand fra Psykiatrisygehuset i Slagelse.

Politiet er i øjeblikket gang med en stor menneskejagt efter en væbnet befrielsesaktion på Psykiatrisygehuset i Slagelse tirsdag aften.

Klokken 16.52 blev en mand befriet fra en psykiatrisk afdeling, og der blev i den forbindelse affyret skud. Ingen personer er kommet til skade, men politiet leder nu intenst efter gerningsmændene og den befriede mand i samarbejde med de andre sjællandske politikredse.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressmeddelelse.

Samtidig slår de fast - både i pressemeddelelsen og på efterfølgende på Twitter - at selvom der umiddelbart ikke er grund til bekymring hos den almindelige borger, så bør man henvende sig til politiet og ikke selv tage kontakt til mistænkelige personer, hvis man ser noget.

Medier: Ledende bandemedlem befriet

Det er uvist, hvor mange gerningsmænd der er tale om. 

TV 2 har talt med et vidne, som kort før politiets ankomst så en sølvgrå bil med gaffatape over nummerpladen. Vidnet blev først overhalet af bilen, og lidt senere så han den holde parkeret foran indgangen til sygehuset sammen med to andre lyse biler. Bilerne forlod stedet i en høj fart, og politiet ankom samtidig med, at vidnet forsøgte at kontakte netop ordensmagten.

Derudover skriver både TV 2, Ekstra Bladet og DR, at det er et ledende medlem af banden NNV (Nord-Nordvest, red.), der er flygtet. NNV er i konflikt med banden Brothas i hovedstadsområdet.

Den flygtede mand skulle angiveligt være varetægtsfængslet i en sag om et overfald i en frisørsalon på Nørrebro sidste år. Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker dog ikke at kommentere på, hvorvidt de oplysninger er korrekte.

Politikere kommenterer

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kommenterer fangeflugten på Twitter og kalder den et overgreb på det danske retssamfund og på de ansatte på det psykiatriske hospital.

Region Sjælland vil ikke kommentere på befrielsesaktionen og henviser til politiet, men regionsrådsformand Heino Knudsen (S) udviser også sympati med de ansatte på Psykiatrisygehuset på Twitter tirsdag aften.

VIDEO: Her kan du se billeder fra det store politiopbud i Slagelse.

01:20

Foto: René Lind - Lind Foto

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App