Politi efter anholdelse: - Vi kan ikke afvise, der kommer flere sigtelser

Indtil videre er den anholdte blevet sigtet for at stå bag tre påsatte brande, men politiet vil ikke afvise, at han vil blive sigtet for flere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 18-årige mand fra Slagelse er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger mistænkt for at stå bag en stribe påsatte brande i Slagelse.

Vi har talt med vicepolitiinspektør Allan Holm om anholdensen og de mange påsatte brande i Slagelse:

Hvem er den anholdte?

- Det er en 18-årig lokal mand, der bor lige i området omkring Ringparken i Slagelse, som vi har fået varetægtsfængslet.

Hvordan har I fundet frem til den anholdte?

- Det er almindelig efterforskning og tilstedeværelse i området omkring Ringparken i Slagelse, der har ført til mistanke mod den opgældende person, og det har så ført til anholde og sigtelse. 

Er det en person, I har holdt øje med længe?

- Jeg kan ikke komme så meget ind på de nærmere omstændigheder på grund af den hensynet til den videre efterforskning, men det er en mistanke, der er opstået på baggrund af nogle af de seneste ildspåsættelser, der har været i området.

Har han været alene om det?

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Vil han blive sigtet for flere forhold, end dem han allerede er blevet sigtet for?

- Vi har på nuværende sigtet ham for tre forhold, og vi efterforsker selvfølgelig videre i forhold til de brande, der har været i området, og kan derfor ikke afvise, at der kommer flere sigtelser i sagen. 

Hvad er det for nogle brande, han er sigtet for?

- Han er sigtet for nogle containerbrande og for ildspåsættelse af et køretøj.

Kan du komme nærmere ind på helt konkret, hvad det er for nogle brande?

- Nej, det kan jeg ikke.

Hvad skal der ske nu efterforskningsmæssigt?

- Nu er han foreløbig blevet varetægtsfængslet i fire uger, og den tid skal vi selvfølgelig bruge på at klarlægge, om vi kan se, om han eventuelt står bag nogle af de øvrige brande, der har været ude i området.

Hvorfor er han blevet varetægtsfængslet i surrogat?

- Jeg kan ikke komme så meget ind på hans personforhold. Det er nogle oplysninger jeg ikke kan dele med befolkningen endnu. Når han bliver dømt, vil det formentlig blive offentliggjort.