Pilot i retten for at bringe folk i fare

En 40-årig pilot risikerer en bøde på over 20.000 kroner for sidste år at bringe folk i fare, da han fløj for tæt på en menneskeflok ved Antvorskov Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 27-årig sergent og en 40-årig pilot risikerer bødestraf for en flyvning ved Antvorskov Kaserne i Slagelse sidste år. Her var piloten i luften med helikopter, men fløj så tæt på publikum, at der efterfølgende blev rejst tiltale mod ham. Det skriver Sjællandske.

Samtidig er sergenten anklaget for at have sagt til en løjtnant, der på grund af sikkerheden ville aflyse flyvningen, at det ikke kunne lade sig gøre.

Episoden skete under en eksercitsopvisning 15. marts sidste år. Her fløj piloten i en højde på under 300 meter uden tilladelse, og fløj han angiveligt så tæt på publikum, at der var under syv meter mellem rotorblade og mennesker.

Sagen var for Retten i Næstved i sidste uge, hvor piloten forklarede, at det var sergenten, der havde bedt ham flyve ind over menneskemængden. Det afviser sergenten, ligesom han afviser at skulle have sagt til sin overordnede, at flyvningen ikke kunne aflyses.

Der falder dom i sagen 26. august.