¨

Pilleamok: Læge udskrev medicin til flere års forbrug

Foto: TV ØST

I mindst et år har læge Carsten Bøttcher fra Slagelse ulovligt udskrevet enorme mængder af stærkt smertestillende og sløvende medicin.

 

Nogle af patienterne har fået op til 24 gange så meget af den livsfarlige medicin, som de maksimalt måtte få, afslører Ekstra Bladet søndag.

 

Og selv om Sundhedsstyrelsen flere gange er blevet advaret af et apotek, et misbrugscenter og kommunens sundhedsafdeling, er lægen ikke blevet stoppet før i maj måned i år, hvor han midlertidigt mistede retten til at udskrive de farlige lægemidler.

 

 

 

Ekstra Bladet har fået en liste, hvor man kan se, hvor meget afhængighedsskabende medicin 110 af Carsten Bøttchers patienter har fået det seneste år.

 

Og papirerne afslører, hvordan lægen systematisk har udskrevet de farlige midler til en større gruppe af sine meget svage patienter. En af patienterne fik i løbet af seks måneder så mange doser af det stærkt smertestillende OxyContin, at det ville tage 12 år at bruge det efter forskrifterne.

 

I et andet tilfælde har en patient på et halvt år fået så mange recepter på det stærke sovemiddel Flunipam, at vedkommende kunne sove tungt de kommende fem et halvt år.

 

Lægen afviser at kommentere sagen over for Ekstra Bladet. Og i Sundhedsstyrelsen har man heller ikke lyst til at forholde sig til, hvorfor man i årevis lader en læge udskrive de store mængder af farlig medicin til meget svage patienter.

 

Ifølge den ansvarlige sagsbehandler er Sundhedsstyrelsen dog efter blot fem måneder klar til snart at give lægen retten til at udskrive alle former for medicin tilbage.

 

/ritzau/

00:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App