Pigerne fra Skælskør-sagen får erstatning fra privat fond

Søstrene fra TV2 dokumentaren ”Anbragt i Helvede” får nu en erstatning fra den virksomhed, der havde til opgave at føre tilsyn med den plejefamilie, de var anbragt hos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søstrene fra Skælskør var anbragt hos en plejefamilie i flere år. Deres plejefar, som skulle passe dem, slog dem og misbrugte dem seksuelt. Slagelse Kommune overhørte adskillige advarsler, og gjorde ikke noget ved pigernes tilværelse hos plejefamilien.

Derfor har pigerne søgt erstatning hos Slagelse Kommune. Men det er ikke kommunen, der nu giver pigerne en erstatning. Det er den virksomhed, der var hyret til at føre tilsyn med plejefamilien og sikre, at pigerne havde det godt hos familien. Det skriver TV2.dk.

- Det er fantastisk, at de nu anerkender deres del af ansvaret. I kampen om retfærdighed betyder det rigtig meget, at de siger undskyld og anerkender deres fejl, siger 24-årige Nanna Hansen, den ældste af de tre søstre, til TV 2.

Fonden Pro, hvor erstatningen kommer fra, udfører ikke længere kommunale opgaver, men fungerer i dag udelukkende som en fond, der støtter private, sociale tilbud.

Historisk forlig

Mads Pramming, der er søstrenes advokat, fortæller til TV2, at det er første gang i danmarkshistorien, at en privat fond, der havde til opgave at passe på dem, giver erstatning til ofre, der har været for vold og seksuelt misbrug,

Det var Mads Pramming, der for et par måneder siden tog kontakt til Fonden Pro og krævede, at pigerne fik en erstatning. I dag har de så indgået et forlig.

- Det handler ikke bare om penge. Det her er første gang, at nogle af de voksne, som ikke passede ordentligt på pigerne, da de var børn, har indrømmet deres fejl. De har taget skylden på sig, siger Mads Pramming til TV 2.

Det har ikke været muligt at få at vide, hvor meget pigerne har fået i erstatning. Det har de valgt at holde for sig selv.