¨

Pige frifundet for trusler om skoleskyderi - men anklager vil stadig straffe hende

00:17

Sådan så det ud, da politiet anholdt den 17-årige pige ved gymnasiet i Slagelse sidste år. Video: Snapchat / Privatfoto

En 17-årig pige blev i byretten frikendt for trusler om skoleskyderi i Slagelse. Men nu skal sagen for landsretten.

Skoledagen begyndte dramatisk på Slagelse Gymnasium den 12. september sidste år, da politiet omringede en 17-årig pige og tvang hende ned på jorden foran pigens skolekammerater.

Dagen forinden havde pigen taget et billede af sig selv og lagt det op på det sociale medie Instagram, hvor hun havde skrevet: 

- Jeg bliver den næste school shooter guys, LMAO watch out (laughing my ass off, red.).

Det fik en forælder til at kontakte rektorten Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, fordi hendes barn ikke turde komme i skolen på grund af truslen om skoleskyderiet.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Privatfoto / Instagram

Politiet tog henvendelsen fra rektoren yderst alvorligt og anholdte pigen, da hun ankom til gymnasiet dagen efter. Her blev hun sigtet for trusler på livet, ligesom de sociale myndigheder blev inddraget i sagen.

Pigen blev efterfølgende bortvist fra Slagelse Gymnasium, da hun havde overtrådt skolens retningslinjer.

Senere kom hendes sag for byretten, hvor hun dog i november sidste år blev frikendt ved Retten i Næstved, fordi dommeren ikke mente, at hun ville have gjort alvor af sine trusler.

Men sagen er ikke afsluttet. For Anklagemyndigheden indstillede efterfølgende til Statsadvokaten, der fører sager ved Østre Landsret, at afgørelsen skulle prøves ved en højere instans.

Derfor skal pigens sag nu for landsretten, skriver Sjællandske.

- Det er helt og holdent Statsadvokaten, der tager stilling til, om en sag skal køre. Og indstillingen fra anklagemyndighedens side er klart, at der skal ske en domfældelse for truslen. Ellers havde vi ikke rejst tiltale ved byretten, siger senioranklager Rune Jensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til avisen.

Sagen kan danne præcedens

Han understreger, at det samtidig er vigtigt at få prøvet sagen ved landsretten, fordi en afgørelse vil danne præcedens for lignende sager.

- Hvis det ender med en domfældelse, får det betydning for andre sager, hvor tiltalen er den samme, siger Rune Jensen.

Det gælder for eksempel en tilsvarende sag fra Næstved, hvor en 16-årig dreng er tiltalt for at have truet med et skoleskyderi på Facebook. Truslen var rettet mod på Ellebækskolen, afdeling Kalbyris.

Set oppefra ligner de to sager stadigvæk hinanden. Og det har jo store konsekvenser for så unge mennesker, hvis de bliver dømt. Så vi afventer landsrettens afgørelse, siger Rune Jensen.

Udsat for bombetrussel i 2013

Det var ifølge rektor Lotte Büchert første gang, at Slagelse Gymnasium blev udsat for trusler om skoleskyderi.

- I 2013 blev vi udsat for en bombetrussel, hvor en elev ringede ind med truslen. Der skulle vi reagere på en lidt anden måde, fordi skolen skulle ryddes. Det gør man ikke helt ved et skoleskyderi, fordi det kan være farligt at rydde skolen. Men det har vi beredskabsplaner for den slags, og de blev fulgt, fortalte Lotte Büchert til TV2 ØST i september sidste år.

Sagen mod den 17-årige pige ventes at køre ved Østre Landsret den 26. april.

05:50

Se eller gense indsalget: Efter den 17-årige pige skrev trusler om skoleskyderi på Slagelse Gymnasium, mødte politiet op på gymnasiet for at tale med eleverne. Veninderne til pigen er chokerede over sagens konsekvenser.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App