¨

Pige bortvist for trusler om skoleskyderi - nu har hun fået ny gymnasieplads

Her bliver den 17-årige pige anholdt foran Slagelse Gymnasium. Hun blev bortvist fra gymnasiet, men hun blev senere frikendt i retten i Næstved. Foto: Snapchat / Privatfoto

En elev blev bortvist efter trusler om skoleskyderi på Slagelse Gymnasium. Siden har hun haft svært ved at få plads på nyt gymnasium.

Et opslag på det sociale medie Instagram den 11. september 2018 fik store konsekvenser for en 17-årig pige.

Her skrev hun: Jeg bliver den næste school shooter guys, LMAO watch out (laughing my ass off, red.).

Dagen efter, at hun skrev beskeden, blev hun anholdt af politiet og efterfølgende bortvist fra Slagelse Gymnasium, da hun havde overtrådt skolens retningslinjer. I november blev pigen dog frikendt i retten i Næstved, da dommeren ikke mente, at hun ville have gjort alvor af sine trusler.

Rektor klar med plads

Siden har den 17-årig pige forsøgt at blive optaget på et andet gymnasium, hvilket indtil videre har resulteret i fire afslag. Nu har Høng Gymnasium dog tilbudt hende en plads. Det skriver Sjællandske.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Privatfoto / Instagram

Til avisen siger rektoren på Høng Gymnasium, at han ikke kan se noget problem i, at pigen får lov til at begynde på Høng Gymnasium.

- Jeg mener ikke, at hun har gjort noget forkert. Omvendt mener jeg heller ikke, at rektor på Slagelse Gymnasium gjorde noget forkert ved at bortvise hende, da det skal have en konsekvens at overtræde skolens ordensregler, siger Mads Lyngby Skrubbeltrang til Sjællandske.

Hvis den 17-årige takker ja til tilbuddet, skal hun dog begynde i 1. g., da der på Høng Gymnasium er fag, pigen ikke tidligere har haft.

Blev frikendt i retten

Det var den 11. september 2018 klokken 9.25, at flere betjente var mødt op på Slagelse Gymnasium for at anholde den 17-årige pige. Det skete efter, en forælder til en anden elev havde kontaktet skolen, efter at have set et opslag på Instagram.

Aftenen inden havde den 17-åruge pige truet med et skoleskyderi ved at skrive: Jeg bliver den næste school shooter guys, lmao watch out".

Da politiet senere anholdte pigen, løsladte de hende hurtigt igen, da de ikke mente, der var noget, der underbyggede, at hun skulle have handlet i ond vilje eller tro.

Den sidste del af beskeden på Instagram, LMAO (laughing my ass off, red.), kan dog indikere, at beskeden var skrevet som en joke og altså ikke som en reel trussel.

Dette var retten i Næstved enige i, da dommeren den 7. november 2018 frikendte pigen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App