¨

PET forsøgte at købe Korsør-agent til tavshed

Foto: TV ØST

PET tilbød Morten Storm penge, hvis han lod være med at stå frem i offentligheden. Det fremgår af båndede samlaler mellem Storm og en ansat i PET.


Politiets Efterretningstjeneste tilbød for to måneder siden PET-agenten Morten Storm 25.000 kr. om måneden skattefrit i fem år, da PET blev klar over, at han var ved at stå frem i offentligheden for at fortælle om sit arbejde som agent.


 


Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten dokumenteres det af båndede telefonsamtaler mellem Storm og hans kildefører fra PET, "Olde", fra slutningen af august i år.Morten Storm havde tidligere drøftet med PET, hvordan han kunne trække sig ud af agentlivet efter i seks år at have levet et dobbeltliv. I muslimske kredse havde han foregivet at være overbevist islamist, hvilket havde skaffet ham helt tæt på terrorledere i Al Qaida. Men i virkeligheden havde han fra 2006 til 2012 fungeret som agent for PET og CIA og havde ifølge sin egen forklaring medvirket til at spore terrorister.Så sent som i juli i år, da Storm talte om at standse som agent, tilbød PET ham ikke noget pengebeløb, der var i nærheden af de 1,5 mio. kr. Dengang var der tale om højst et års tilbagetrækningsløn, fortæller Morten Storm til Jyllands-Posten.Men få timer før, at Morten Storm den 27. august i år ville begynde at fortælle om sit agentliv, som skulle beskrives i både avisartikler og i en bog, ringede hans kildefører fra PET og sagde, at ledelsen i PET nu var parat med et tilbud om 1,5 mio. kr. skattefrit, hvis han ville tie. Men Storm afslog at tage imod tilbuddet fra PET.Tidligere operativ chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, er stærkt overrasket over tilbuddet fra PET til Storm. Bonnichsen siger til Jyllands-Posten, at han aldrig har hørt noget lignende, og at det er et problem for PET, at tilbuddet om penge kan tolkes på to forskellige måder.Læs mere på http://jyllands-posten.dk/indland/article4880203.ece

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App