Penge til gode idéer

Peter Antonsen havde en god idé, men manglede ressourcerne til at sætte den i produktion. Men det har han nu. Et investeringsfirma kontaktede nemlig hans firma med et tilbud. Han kunne få 1,8 millioner kroner til at udvikle idéen i et firma mellem Peter Antonsen og investeringsfirmaet Forskerparken CAT.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har arbejdet på den her idé gennem de seneste år og kom så i kontakt med Forskerparken CAT i Roskilde. De henvendte sig til os og spurgte, om vi ikke skulle arbejde sammen. Det blev vi ret hurtige enige om, var en god idé, sådan at vi kunne forene deres erfaring med nye projekter, siger Peter Antonsen, der ejer firmaet LeanVent.

Pengene i Forskerparken CAT kommer fra DiBa Bank, Sparekassen Lolland og det daværende Roskilde Bank sammen med penge fra staten. Nu har CAT kontaktet 900 advokater og revisorer, der skal hjælpe med at finde flere virksomheder, de kan støtte.

- Vi gør det for at få kommercialiseret gode, sunde idéer i virksomheder, som måske bliver stoppet på grund af finanskrisen, og de problemer virksomhederne har med at finansiere deres fremadrettede aktivitet, siger Lars Hallgreen, der er investeringschef i Forskerparken CAT.

Peter Antonsen er ikke i tvivl om, hvor idéen havde været uden støtten fra Forskerparken CAT.

- Så havde det stadig kun været på tegnebrættet og i hvert fald kun i en meget primitiv udgave. Det havde bestemt ikke været et færdigt produkt i dag, siger Peter Antonsen.