Penge til flere stier

Lokale borgere og foreninger kan få økonomisk støtte fra Slagelse Kommune, hvis de selv går i gang med at lave stier i deres område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være lettere at komme ud i naturen, og samtidig skal lokalt initiativ have en hjælpende hånd. Derfor har politikerne i Slagelse Kommune nu fundet 300.000 til en såkaldt stipulje, oplyser Henrik Brodersen (DF), formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

 - En del af vores vision er, at vi gerne vil gøre det så let som muligt for både borgere og turister at komme ud og opleve og bevæge sig i vores natur. Derfor vil vi gerne støtte, hvis der er lokale borgergrupper, som tager initiativ til at skabe nye stier. Det er til fordel for hele kommunen, siger Henrik Brodersen i en pressemeddelelse.

 Både lokale borgere og organisationer kan søge midler i puljen. Pengene kan bruges til blandt andet underlag, hegn, skilte, foldere og lignende.

- Formålet er at skabe nogle rammer, som understøt­ter det lokale initiativ, og som fremmer det lokale engagement, når vi anlægger nye stier, oplyser udvalgsformand.