¨

Patienter valfarter til Slagelse Sygehus

Foto: TV ØST

Risikoen for at være blevet smittet med hiv og hepatitis, får patienter til at strømme til kontrol på Slagelse Sygehus. Det skriver Sjællandske.

719 patienter modtog i sidste uge brev om, at de kunne være blevet smittet med hiv eller hepatitis (leverbetændelse). Her godt en uge efter har mange af dem allerede lagt vejen forbi Slagelse Sygehus for at blive tjekket.

- Jeg har ikke lige noget nøjagtigt tal, men det er rigtigt, rigtigt mange, der allerede er kommet ind - flere end 200 er det i hvert fald. Alene i går, mandag, kom op imod 70, fortæller ledende oversygeplejerske Dorte Denta.

Meget vrede
En fejl i en vaskemaskine til rensning af kikkerter efter mave-tarmundersøgelser er årsagen til, at de mange patienter nu skal aflægge blodprøve. Flere af dem, der har været forbi til tjek, har været meget frustrerede.

- Hvis man selv er blevet undersøgt for eksempelvis endetarmskræft i den omtalte periode og har fået at vide, at man faktisk har kræft, og så oveni modtager et brev om, at man kan være blevet smittet med hiv og/eller hepatitis, ja, så bliver nogle meget vrede. Og selvom risikoen er ekstremt lille, kan jeg godt forstå de patienter, siger Dorte Denta. 

Ingen svar endnu
Og det er ikke den eneste utilfredshed, der har været i forbindelse med blodprøvetagningen. De "normale" blodprøve-patienter er trætte af, at de kommer bagerst i køen.

Ingen patienter har endnu fået svar på boldprøven. Ifølge sygehuset går der mellem en til to uger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App