Påsatte brande hærger regionen

De seneste tre år har der været ikke mindre end 100 påsatte brande i Nordbyen i Slagelse. Brandene har især ødelagt biler og bygninger, og natten til mandag gik det ud over en børnehave. Kun to gange på tre år er det lykkedes politiet, at fange gerningsmændene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Nordbyen i Slagelse har der de seneste tre år været omkring 100 påsatte brande, og det er kun lykkedes for politiet, at finde frem til gerningsmændene bag to af de påsatte brande.

- Det er ikke nogen imponerende statistik.

Så ærlig er vicepolitiinspektør Jan Schmidt fra Sydsjællands og Lolland Falsters, når han skal vurdere resultatet af de seneste tre års brandefterforskningen i Nordbyen.

Natten til mandag gik det ud over børnehaven Rosenkilde. En påsat brand ødelagde en nyligt opført bygning.

- Det er ufatteligt, at nogen kan finde på det, siger Kirsten Larsen.

Hun har boet i Nordbyen i mange år, og hendes børn har gået i Rosenkilde Børnehave. I Nordbyen er folk trætte af de mange påsatte brande, og mange føler ikke at politiet gør nok.

- Politiet er skideligeglade med os herude. Jeg har fået tæsk flere gange uden, at jeg har kunnet få nogen hjælp fra dem. Nu er der så nogle der har sat ild til børnehaven, men politiet gør sikkert ikke noget alligevel, siger Michael Sørensen, der er opvokset i Nordbyen.

For at fange dem, der står bag de mange påsatte brande i Nordbyen, vil Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi ændrer strategi

- Jeg vil ikke røbe, hvad det er vi vil gøre. For så giver vi bare gerningsmændene lov at kigge os i kortene, siger vicepolitiinspektør jan Schmidt.

Han kan dog røbe, at en af politiets teorier er, at en del af de påsatte brande sker som hævnaktioner fra venner til kriminelle, der i anden sammenhæng er blevet anholdt af politiet.

Jan Schmidt kan ikke garantere, at de nye tiltag vil hjælpe. For uanset, hvilken strategi politiet vælger, mangler de en afgørende ting i deres efterforskning; vidner.

Udfra de personer TV2 ØST mødte i Nordbyen i dag, er der ikke meget, som tyder på, at politiet fremover vil få de vidner som de mangler, hvis gerningsmændene bag de påsatte brande skal fanges.

- Man ved jo ikke om de så kommer og brander dit hjem af, siger Kirsten Larsen.