Par får pris for at puste liv i forsamlingshus

Med en enorm arbejdsindsats har Marianne og Thomas Thor Jensen fra Svenstrup fået liv i det lokale forsamlingshus. Mandag blev de belønnet med en pris.

- Det er fuld fortjent. Det er helt utroligt, som det her forsamlingshus er blomstret op.

Sådan siger Jørgen Madsen, der er nabo til forsamlingshuset i Svenstrup ved Korsør.

Han var med, da energiselskabet Andel mandag uddelte selskabets årlige ildsjælepriser. 

Den ene af to priser blev nemlig uddelt til Marianne og Thomas Thor Jensen, der har pustet nyt liv i det lokale forsamlingshus i Svenstrup. 

Støtter lokalsamfundet

Foruden pæne ord fulgte 25.000 kroner med uddelingen. Og der er ingen tvivl om, at de lokale er glade for prisvindernes indsats i lokalmiljøet. 

- Det betyder rigtig meget for os, når nu skolen er lukket, og vi stadig venter på vores købmand kommer op at køre, siger Henriette Henriksen, der ligeledes bor i nabolaget til forsamlingshuset.

Læs også
Søger ildsjæle til særlig pris
Læs også
Søger ildsjæle til særlig pris

I forsamlingshuset kan man blandt andet komme og spise frokost en gang om måneden - og det sprudler i det hele taget med aktiviteter for de lokale.

- Marianne og Thomas er et ildsjælepar, der har stor betydning for lokalområdet. De har på kort tid opbygget et fællesskab omkring forsamlingshuset, hvor der nu er masser af liv, lyder det blandt andet i tildelingen af prisen.

Marianne og Thomas Thor Jensen fra Svenstrup er ifølge Andel et forbillede, når det kommer til at gøre noget godt for sit lokalsamfund.
Marianne og Thomas Thor Jensen fra Svenstrup er ifølge Andel et forbillede, når det kommer til at gøre noget godt for sit lokalsamfund. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Udover at stable arrangementer på benene i forsamlingshuset, går parret ifølge indstillingerne til prisen også meget for at støtte den lokale idrætsforening og børnehave. 

Og så har de sørget for, at byen har en pakkeshop, efter den lokale brugs lukkede. 

Rollemodeller for fællesskabet

De to hovedpersoner selv var rørte efter dagens uddeling.

- Jeg blev rørt. Der skal noget til, men da de sagde de søde ting, fældede jeg en lille tåre, siger Thomas Thor Jensen.

Også Martin Legowski Alring fra Store Merløse i Holbæk Kommune har modtaget ildsjæleprisen fra Andel i år.

Læs også
Lokal ildsjæl stopper som campingchef
Læs også
Lokal ildsjæl stopper som campingchef

- Der er brug for sådan nogle, som Martin, Marianne og Thomas. De sætter et aftryk på verden omkring dem, og de er rollemodeller for fællesskabet. De er ildsjæle i ordets allerbedste betydning, og de fortjener at blive fremhævet og fejret for deres indsats, lyder det fra Rikke Trikker, der er kommunikationsdirektør i Andel i en pressemeddelelse om priserne.

- Deres entusiasme er smittende, og de inspirerer andre til at engagere sig i fællesskabet. Og fællesskabet er hjerteblod for Andel, som jo er andelsejet og tager et medansvar for udviklingen i regionen. Derfor er det en stor glæde, at vi i dag har kunnet hædre dem for deres indsats, siger hun.


Nyhedsoverblik