Pædofile misbruger igen og igen

En 8-årig dreng fra Korsør blev seneste offer for en 28-årig pædofil mand. 3 gange før er han blevet dømt for overgreb mod børn. Nu kræver foreningen Børns Vilkår stramning af lovgivningen så tvangsmedicinering bliver mulig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min dreng gik rundt og var bange. Jeg synes, vi har mistet så meget.

 

Mette Alstrup Rasmussen er stedmor til den 8-årige. Både hun og resten af familien er stærkt chokerede over, at det netop skulle gå ud over deres dreng, og at misbruget overhovedet kunne finde sted.

 

- Man bliver jo ved med at spørge sig selv, hvorfor så jeg ikke noget? Kunne det have været undgået? Hvordan kunne det ske? Ikke her, ikke hos os.           

 

Den 28-årige var en hyppig gæst hos den 8-årige og hans forældre. Overgrebene stod på i halvandet år fra oktober 2006 til juli 2008. Selvom misbruget foregik hjemme hos den 8-årige dreng, anede familien intet. Det var en ”mærkelig” fornemmelse, der en lørdag formiddag fik Mette Alstrup Rasmussen til at reagere.

 

- Jeg spurgte min lille dreng, om der var nogen, der havde rørt ham på tissemanden. Da han sagde ”ja”, brød hele verden sammen. Jeg gik simpelthen i sort.

 

Da familien kontaktede politiet, ventede endnu et chok. 3 gange tidligere var den 28-årige mand nemlig dømt for misbrug af børn.  Nu frygter familien for, hvad den 28-årige mand finder på, når han bliver løsladt. Den 28-årige er blevet idømt ti måneders ubetinget fængsel ved Retten i Næstved.

 

Børns Vilkår kræver tvangsmedicinering af pædofile

 

Hos Foreningen Børns Vilkår kræver Formand Peter Albæk lovgivningen strammet. Som systemet fungerer i dag, er dømte pædofiles mulighed for at sige nej til behandling for store, mener formanden.

 

- Det bør ikke være muligt at sige nej til behandling, hvis man har begået overgreb på overgreb mod børn. Så lukker vi folk ud, selvom vi ved, at der er stor risiko for, at de så bare begår et nyt overgreb, siger Peter Albæk.

 

Flere undersøgelser viser, at sædelighedsforbrydere har risiko for tilbagefald. I en undersøgelse fra Anstalten ved Herstedvester påvises det, hvordan 13 uf af 52 sædelighedsforbrydere begik nye overgreb efter endt afsoning.  Det bør få konsekvenser, mener Peter Albæk.

 

- En del af de pædofile mener jo ikke, at de har gjort noget galt. Og derfor bliver de ved. Dem, der ikke er til at få i behandling på nogen anden måde, dem må vi tvinge i behandling. Hvis de ikke vil frivilligt, så må de tvinges.   

 

Samme undersøgelse fra Herstedvester viser, at medicinsk kastration er meget effektiv i forhold til at forhindre dømte sexforbrydere i at begå nye overgreb. Ingen af de sexdømte, der valgt at tage imod tilbuddet om medicinsk kastration begik nye overgreb. På trods af resultatet mener manden bag undersøgelsen, Steen Mollerup, ikke, at medicinen bør tvangsudskrives.

 

- Det er alt for indgribende en behandling. Der er en række bivirkninger, der kan blandt andet opstå nyresvigt og nogle mænd oplever brystudvikling. Sådan en medicin bør kun udskrives i samtykke med patienterne, sådan er lovgivningen også i dag, understreger Steen Mollerup, Ledende Psykolog ved Herstedvester.