Pædagog-studerende slår alarm

De studerende savner undervisningstimer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De studerende på de sjællandske pædagoguddannelser har så få undervisningstimer, at de nu slår alarm.

10 timers undervisning om ugen i gennemsnit er alt for lidt, mener de studerende. De frygter, at de ikke bliver uddannet godt nok til den hverdag, der venter efter uddannelsen i vuggestuer, børnehaver, sfo'er og døgninstitutioner. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- I timerne er der ikke tid til at stille spørgsmål til læreren, diskutere eller prøve dem af praksis, siger Jeanette Petersen, der har stillet sig i spidsen for en større gruppe utilfredse nystartede pædagogstuderende i Vordingborg.

DAGBLADET har også været i kontakt med pædagogstudererende i både Roskilde og Slagelse, som deler frustrationerne.

Frustrationerne bliver ikke mindre af, at University College Sjælland planlægger at indføre flere timer med fjernundervisning, hvor én lærer underviser elever i flere forskellige byer via internet og storskærm. De studerende frygter, at det vil forringe kvaliteten af undervisningen. Både de Pædagogstuderendes Landssammenslutning og BUPL deler de studerendes bekymringer.

Rektor på University College Sjælland mener ikke, at de få undervisningstimer er noget problem.

- Pædagoguddannelsen er indrettet sådan, at de studerende skal bruge to tredjedele af tiden på selvstudier og kun en tredjedel på undervisning. De studerende er jo netop studerende og ikke længere elever, der skal have klasseundervisning 37 timer om ugen, siger Ulla Koch.


Nyhedsoverblik