Påsat bilbrand i Slagelse: - Flere vidner har hørt en eksplosionslignende lyd

Onsdag aften oplevede flere personer omkring Østre Skole i Skovsøgade i Slagelse en bilbrand, der startede med en eksplosion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtog 22.17 en anmeldelse om en bilbrand i Slagelse centrum lige ved Østre Skole.

quote Der ligger knust glas i 20-30 meters omkreds fra bilen, og det er helt usædvanligt

Joy Haensel, vagtchef, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Flere vidner har hørt en eksplosionslignende lyd, så vi efterforsker den som en forsætlig brandstiftelse, oplyser vagtchef fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Joy Haensel.

Og gerningsstedsundersøgelserne tyder på, at vidner har ret i deres mistanke om, at branden blev påsat med en eller anden form for eksplosion.

180A1495
Foto: Nicklas Fohlmann / Lind Foto

- Det, der slår os ved denne her brand, er, at både vidner informerer om det her høje brag. Men man har også kunne konstatere ved gerningsstedsundersøgelsen, at der ligger knust glas i 20-30 meters omkreds fra bilen, og det er helt usædvanligt. Selv hvis en airbag eller rude springer i forhold til varmepåvirkning, vil det kun ligge et par meter fra bilen, siger Joy Haensel og tilføjer:

- Der er ikke skader inde i bilen, så det er ikke en håndgranat, men om det er noget fyrværkeri af en slags, er vi ved at undersøge.

Vidne så mand løbe

Et vidne observerede en mand løbe fra gerningsstedet, og politiet hører gerne fra flere vidner i området på telefon 1-1-4.

- Det var en mand af spinkel af bygning iført mørk hættetrøje, og Hummel joggingbukser med striber og mørke sko, siger Joy Haensel.

Politiet benyttede onsdag aften også hunde til at afsøge området, for forhåbentlig at få flere spor at gå efter.

- Det kan være noget, som er efterladt, som man ikke lige lægger mærke til med det blotte øje. For eksempel en dunk med brandbare væsker, en smidt tændstik eller et cigaretskod. Eller fært var en gerningsmand, fortæller Joy Haensel.