På trods af coronakrisen har der været ekstra travlt i familieejet hobbybutik

Coronakrisen har været hård ved mange virksomheder, men hos Symaskine Torvet i Slagelse har de haft ekstra travlt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens flere virksomheder blev hårdt ramt, da coronapandemien lukkede landet ned i foråret, gik det lige modsat for Symaskine Torvet i Slagelse. De fik ekstra travlt.

- Der blev løbet hurtigt under den periode, og det gør vi stadigvæk, lyder det fra Katrine Pedersen, der er en af medarbejderne i den familiedrevne forretning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Katrine Pedersen og familien har sendt masser af pakker afsted fra Symaskine Torvet den seneste tid.
Katrine Pedersen og familien har sendt masser af pakker afsted fra Symaskine Torvet den seneste tid. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

En ny undersøgelse foretaget af konsulenthusene Rambøll og AS3 viser, at det langt fra er alle landets virksomheder, der kommer til at klare sig lige så godt ud af coronakrisen som Symaskine Torvet i Slagelse.

Blandt 1000 af Danmarks største virksomheder svarer 40 procent, at de forventer at skære i antallet af ansatte i anden halvdel af 2020.

Syr mundbind

Sådan kommer det højst sandsynligt ikke til at gå på Korsørvej 23 i Slagelse, hvor Katrine Pedersen sammen med sine forældre og sin bror servicerer de syglade kunder.

Legetøj pakkes Geppels
Læs også
Hobbybutikkerne har rygende travlt: - Der blev nærmest hamstret garn
Legetøj pakkes Geppels
Læs også
Hobbybutikkerne har rygende travlt: - Der blev nærmest hamstret garn

Ude i den 750 kvadratmeter store fysiske butik har de kunnet mærke, at kreativiteten blomstrer på trods af sundhedskrisen.

- Der er mange, som nu har kastet sig over at sy mundbind. Det skal være i tre lag stof. To lag stof og noget flis eller tre lag bomuldsstof, fortæller Susan Pedersen, der præsenterer sig som moren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kasper Pedersen reparerer symaskiner i forretningen, hvor han arbejder sammen med sine forældre og sin søster.
Kasper Pedersen reparerer symaskiner i forretningen, hvor han arbejder sammen med sine forældre og sin søster. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Og det er ikke kun stoffer til mundbind og andre kreationer, som kunderne kører efter. I forretningen reparerer de også symaskiner.

quote Det er hertil, jeg vil. Jeg har købt tre symaskiner her på godt to år

Birthe Nielsen, Lolland

- Der er jo mange kvinder, som nærmest har et personligt forhold til deres symaskine, så det er vigtigt, at man får lavet tingene ordentligt, lyder det fra Kasper Pedersen, mens han har fingrene i en symaskine, som han forsøger at fiske en rest tråd ud af.

Kommer langvejs fra

Ud over at følge de nyeste trends bryster butikken sig af, at de yder god, gammeldags service.

Birthe Nielsen har taget turen til Slagelse fra det sydlige Lolland, så hun kan få hjælp til en symaskine, og hun har ikke tænkt sig at skifte Symaskine Torvet ud med en anden forretning trods den lange køretur.

- Det er hertil, jeg vil. Jeg har købt tre symaskiner her på godt to år, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Birthe Nielsen kører gerne turen fra Sydlolland til Slagelse for at få hjælp hos Symaskine Torvet.
Birthe Nielsen kører gerne turen fra Sydlolland til Slagelse for at få hjælp hos Symaskine Torvet. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Og mens symaskinehjulene kører som smurt i familieforetagendet i Slagelse, så kommer mange andre forretningsdrivende til at mærke følgerne af coronapandemien langt ind i 2021.

I undersøgelsen fra Rambøll og AS3 er virksomhederne også blevet spurgt til deres forventninger til næste år.

Her svarer lidt mere end hver fjerde af de største virksomheder, at de regner med et faldende antal danske medarbejdere.


Nyhedsoverblik