P-vagter skal holde fremmede væk

Flere boligforeninger allierer sig med private parkeringsselskaber for at holde uvedkommende biler væk fra deres områder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan blive dyrt at parkere i et boligområde, hvis ikke du selv bor der. Flere boligforeninger samarbejder med private parkeringsselskaber om at holde uvedkommende biler væk og udskriver bøder til fremmede bilister. Det oplyser P4 Sjælland.

Bent Larsen bor i Slagelse Boligselskabs afdeling inde i den indre by. Her vogter CarPark over beboernes parkeringspladser med stor flid.

- Parkeringsvagterne kommer stort set alle ugens dage og på næsten alle tidspunkter af døgnet og det er med til at holde fremmede biler væk fra kvarteret, siger Bent Larsen til radioen.

Pres på p-pladser

Tendensen begyndte i hovedstadsområdet, men Slagelse er et glimrende eksempel på, at alliancen mellem boligforeninger og p-vagter også har bredt sig til provinsen, fordi det også her kniber med pladser til parkering.

- Sådan som presset er på parkeringspladserne i de bynære områder, har vi ikke noget valg. Hvis parkeringspladserne var frie og gratis, så er det jo dér, vi allesammen vil parkere, og det går ud over de beboere, der over deres husleje betaler til parkeringspladsen, siger Palle Adamsen.