Overlæge på mission mod øjenskader – delte ud af gratis sikkerhedsbriller

Nok er fyrværkeri festligt, men det er også farligt. Derfor var en overlæge på en helt særlig mission i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overlæge Søren Larsen havde lørdag skiftet operationsbordet ud til fordel for en vigtig mission. Med en kasse beskyttelsesbriller til gratis uddeling var han mødt op for at tale fyrværkerisikkerhed med de handlende i Slagelse.

Sidste år kom 225 til skade med fyrværkeri nytårsaften. 23 fik øjenskader, hvoraf syv var børn. Det er den tendens, som Søren Larsen med dagens uddeling af gratis beskyttelsesbriller ønsker at gøre noget ved.

- Det er trist og tankevækkende at konstatere, at så mange glemmer beskyttelsesbrillerne, siger Søren Larsen, overlæge på Odense Universitetshospital og tilføjer:

- Det kan derfor ikke siges nok, hvor vigtigt det er at huske dem, når det går løs nytårsaften, uanset om du er barn eller voksen, tilskuer eller selv affyrer fyrværkeriet.

Overlæge Søren Larsen.
Overlæge Søren Larsen. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Synet er det vigtigste, man har

Sidste nytår blev næsten alle fyrværkeriskader forårsaget af lovligt fyrværkeri. Det understreger alvoren i at huske beskyttelsesbrillerne.

- Uanset om man bruger almindelige briller i forvejen. Almindelige briller beskytter nemlig ikke mod fyrværkeri, siger Søren Larsen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Haugaard.

Han håber, at ved at møde folk midt i et indkøbscenter iført lægeuniformen, hvor han får taget en god snak om at bruge beskyttelsesbrillerne, at han på den måde kan være med til at reducere antallet af ulykker og øjenskader.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt at have fået de her briller, det er vigtigt at passe på synet, det er noget af det vigtigste man har, siger Rasmus Vestergaard, der bor i Slagelse og som selv skal sende raketter til vejrs nytårsaften.

Briller til både store og små

Også seksårige Liam Tønsberg Petersen fra Sørbymagle fik et par beskyttelsesbriller med hjem.

Han kan godt lide fyrværkeri, men han har også godt styr på reglerne efter en snak med Søren Larsen:

- Man må ikke gå hen til fyrværkeri, fordi det er farligt, lød det.

Seksårige Liam Tønsberg Petersen med sin mor.
Seksårige Liam Tønsberg Petersen med sin mor. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Brillerne uddeles i et samarbejde med brillebutikken Louis Nielsen, som er sponsor af brillerne.