¨

Opsprættet ko fundet ved Skælskør

Foto: TV ØST

Tirsdag dukkede en opsprættet ko op ved Skælskør. Det er den tredje, der er drevet ind på Sjælland og Lolland, mens der i Sverige er fundet 3 døde køer.

Mysteriet om døde køer, der driver ind ved strande forskellige steder, fortsætter. Tirsdag eftermiddag blev endnu en død ko fundet. Denne gang ved Skælskør, og det var et noget makabert syn, der mødte brandfolkene.

- Den havde fået bundet bagbenene med nylonsnor, og maven var sprættet op, men den så forholdsvis frisk ud, og anmelderen fortalte, at den i hvert fald ikke lå der i forgårs, da han var forbi samme sted, siger Niels Johansen, indsatsleder ved Slagelse Brand og Redning.

Svensk sammenfald

Koen blev fundet syd for Glænø, og det er den tredje døde ko, der bliver fundet på Sjælland og Lolland i løbet af de seneste 10 dage. I lørdags blev en død ko fundet ved stranden ved Hyllekrog på Lolland, og ugen før blev en død ko fundet ved vandet i Rødbyhavn.

Mysteriet bliver ikke mindre af, at der også i Sverige er fundet 3 døde køer siden nytårsdag. Her er fundene noget makabre, idet køerne ifølge Metroxpress har fået skåret ørerne af. Samtidig skriver Sveriges Radio P4 Malmöhus på sin hjemmeside, at de fundne køer også her havde fået bundet bagbenene.

De døde køer fundet ved danske strande har så vidt vides haft deres ører, men de har ikke været øremærket, og derfor har det endnu ikke været muligt at finde frem til en ejer.

Mystisk sag

Indsatslederen fra Slagelse Brand og Redning vil nu kontakte både Slagelse Kommune og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har ikke fjernet den endnu, men vi har informeret driftsvagten i kommunen om fundet. Jeg ringer også til politiet om lidt, og så er det op til dem, om koen skal ind på Landbohøjskolen og undersøges. Det er i hvert fald en mystisk sag, lyder det fra Niels Johansen.

Ifølge vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev de 2 sager fra Lolland i går mandag givet videre til lokalpolitiet i Nakskov, men han er ikke opdateret på, hvor langt hans kolleger er nået med efterforskningen.

00:22 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App