Oprykning giver hele byen et løft

I går sikrede FC Vestsjælland sig oprykning til Superligaen. Det får ikke kun betydning for klubben, men hele byen forventer at få glæde af oprykningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var stor jubel i Slagelse i går, da FC Vestsjælland sikrede sig oprykning til Superligaen. Det gjorde holdet ved at spille 0-0 hjemme mod Hobro.

Oprykningen betyder, at der skal ske ændringer i klubben. Blandt andet skal der skaffes mange flere frivillige, når der efter sommerferien skal være superligabold på Slagelse Stadion.  

- Vi får travlt i år. Vi har en masse vi skal nå og en masse vi skal have klaret. Vi skal have en masse flere hjælpere. En masse hænder der kan hjælpe os, siger Charlotte Rosleff, som er frivilligkoordinator i FC Vestsjælland.

Charlotte Rosleff forventer, at de skal skaffe omkring 60 frivillige. Fredag var der træning, men kun tre spillere var mødt op.

- Det er frivillig træning i dag, så dem der havde lyst til at træne og jogge lidt af og lave noget alternativ træning, de kunne komme i dag. Så det var mandskabet, der mødte op i dag, siger Tomas Sundman, fysioterapeut i FC Vestsjælland.

Godt for hele byen

I centrum af Slagelse forventer butiksindehaverne, at oprykningen vil give hele byen et løft.

- Det er da god reklame for Slagelse. Nu bliver vi nævnt i Superligaen, det er der, det sker. Så det bliver godt. Vi glæder os, siger Michael Christensen, leder i Intersport Slagelse. Også hos Home forventer de, at det vil få betydning for byen, at de fremover har et superligahold.

- Jeg tror, det har stor betydning, for Slagelse kommer på landkortet. Jeg havde kollegaer, som ringede til mig i går, fra byer som ligger 30 kilometer væk for at spørge, om jeg kunne skaffe billetter. Så det er noget, der putter Vestsjælland på kortet i en positiv forstand, siger Steen Grosen, indehaver af Home Slagelse.

Lørdag skal holdet fejres.

På Slagelse Rådhus var der også glæde og jubel over oprykningen til Superligaen.

- Det kan næsten ikke være større for os end at komme i Superligaen. Det har for kommunen en enorm markedsmæssig værdi. Nu er vi på alles læber og vi skal møde FCK, FC Nordsjælland og forhåbentlig også Brøndby næste år. Det bliver jo en fest at modtage dem, siger Søren Lund Hansen, Kommunaldirektør i Slagelse Kommune.  

Lørdag klokken 11:00 fejrer Slagelse Kommune FC Vestsjælland på Schweizerpladsen i Slagelse.