¨

Omø støtter omstridt præst

Foto: TV ØST

På Omø er de oprørte over at have mistet deres præst. Derfor gik 40 af øens beboere i dag i fakkeltog for at vise deres støtte.

Fakkeltog og underskriftindsamling. Det er, hvad to kvinder på Omø har sat i værk for at vise deres støtte til den omstridte præst, Ingrid Monsen.

- Det synes, vi var en måde at tilkendegive, at vi er rigtig kede af at miste Ingrid som vores præst - jeg havde troet, at hun skulle konfirmere mine piger, men det bliver så ikke til noget nu, siger en initiativtagerne, Katja Rasmussen.

Præsten fratrådte i forgårs sin stilling med øjeblikkelig virkning efter et møde med biskoppen for stiftet. Det sker efter år med konflikt på naboøen Agersø, som også hører under præsten. Ifølge hende selv fordi de ikke bryder sig om, at hun er lesbisk. Ifølge menighedsrådet på Agersø på grund af samarbejdsvanskeligheder. På Omø er de uforstående over for begge mulige årsager.

- Ingrid har taget os til os, og vi har taget hende til os - vores børn er glade for hende, og hun er med i det der sker herovre, fortæller den anden af de to kvinder bag støtteaktionen, Annette Iversen

Biskoppen fortæller, at han sætter pris på Omø-boernes lyst til at takke præsten for hendes indsats. Men han vil ikke komme ind på baggrunden for den pludselige fratrædelse. Heller ikke Ingrid Monsen selv har i dag villet kommentere på sin afgang. Hun fortæller dog, at hun er dybt taknemlig for støtten ved fakkeltoget. Og det har også været en stor del af formålet for kvinderne bag.

- Først og fremmest vil vi egentlig bare gerne fortælle Ingrid, at vi er ked af at hun skal væk fra os - vi kommer til at savne hende, fortæller de to kvinder sammenstemmende.

Omø-boerne gik i samlet trop fra forsamlingshuset til øens kirke. Omkring 40 ud af øens knap 170 beboere deltog.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App