Omø kåres som bedste havn af tursejlere

Omø Havn er den bedste havn i Danmark for tursejlere. Havnen er netop kåret af tursejlerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den ligger godt, havnefogeden er kompetent – og der er fin service til sejlerne.

Sådan lyder begrundelserne fra Danske Tursejlere, der netop har kåret Omø til Årets havn på basis af en afstemning blandt de 10.000 medlemmer.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Det er tiende gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 10.000 medlemmer. I år havde 1.496 afgivet stemme, og i et tæt felt blev Omø Havn med sin fine beliggenhed i Storebælt mellem Sjælland og Fyn den foretrukne kandidat.

- Omø Havn har en skøn placering i Storebælt, som gør den til en oplagt rasteplads på vejen nord og syd eller øst og vest gennem bæltet. Desuden har Omø en smuk natur, et rige fugleliv og en gammel idyllisk bondeby, og det tiltrækker op mod 4.500 gæstesejlere om året. Havnen er nyrenoveret og har gode faciliteter med lækre grillpladser og bænkearrangementer, hvoraf nogle er overdækket med solsejl. Også sejlerbørnene er der tænkt på i form af gode, sikre legeforhold. Og ikke mindst, så er der en kompetent havnefoged, der kan levere en fantastisk service. Det er noget af det, som medlemmerne i Danske Tursejlere har lagt vægt på i deres bedømmelse, påpegede Poul Erik Jakobsen.

- Vi er både glade og stolte af at modtage denne pris, netop fordi det er vores brugere, der har peget på os. Vi lægger mange kræfter i at give en god service, holde havnen ren og indbydende og på at gøre opholdet så behageligt som muligt for vores gæster. Det er rart at dette bliver påskønnet, siger havnefoged Jesper Hansen, der vil bruge titlen som Årets Havn i Omø Havns markedsføring i næste sæson.

Ud over æren, så følger der en check på 5.000 kroner med kåringen.