¨

Omø-branden: Gnister regnede ned over nabohuse

Foto: TV ØST

Det lokale brandværn på Omø måtte i nat selv kæmpe mod en brand, indtil brandvæsenet fra Sjælland flere timer senere nåede frem.

Et stuehus udbrændte – men en effektiv indsats fra lokale frivillige brandmænd og beboere forhindrede i nat en voldsom brand i at brede sig på Omø i Storebælt.

Sådan er status efter en nat, hvor øboernes sammenhold for alvor måtte bære selv.

Mens brandvæsen og politi fra Sjælland måtte først måtte vække skipperen på færgen, for at blive sejlet frem, så kæmpede frivillige brandfolk og beboere på øen selv imod flammerne fra et overtændt stuehus.

Uhyggeligt stærkt

- Det gik ulykkeligt stærkt med den brand. På vej til brandstationen kørte jeg forbi huset, og der var der enkelte flammer på overetagen. Da vi senere kom med sprøjten og sikkerhedsudstyr var der flammer op igennem halvdelen af taget, fortæller Keld Berth, der er brandfoged på øen, til TV2 ØST.

Der var tale om et stort stuehus, og det stod ikke til at redde. Men brandfolkene forhindrede branden i at brede sig.

Andelsboliger var truet

- Der er to store bøgehække umiddelbart ved siden af huset – og på den anden side ligger andelsboliger. Derfor gik vi i gang med at sørge for, at branden ikke bredte sig videre her. Havde den spredt sig, så kunne der let være røget en hel sektion, siger han.

Det regnede ned over andelsboligerne og hækkene med gnister – men det lykkedes at holde branden i ave.

- Vi var rigtig heldige med vejret. Havde der været mere vind, så kunne det have været nærmest umuligt at begrænse skaderne. Men det gik heldigvis, fortæller Keld Berth.

Mange hjalp til

I alt 7 frivillige brandfolk på øen deltog i slukningen, sammen med flere beboer, der mødte op for at hjælpe til. De har en specialbygget firehjuls-vogn med to sprøjter og 1.000 liter vand til at hjælpe med slukningen.

Manden, der boede i huset, slap med skrækken og tabet af sit hus.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App