¨

Omdiskuteret kørepengesag skal afgøres i Slagelse Byråd på næste møde

Sagen om ulovligt indkrævede kørepenge skal afgøres i Slagelse Kommunes byråd d. 29. januar. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Sagen om tilbagebetaling af kørepenge til handicappede borgere skal besluttes på næste byrådsmøde.

Det har været en lang ventetid for borgere i Slagelse Kommune, der blev opkrævet for mange kørselspenge af kommunen.

Men nu ser det ud til, at sagen snart bliver afsluttet én gang for alle. Det fortæller den nytiltrådte formand for Handicap- og Psykiatriudvalget, Steen Olsen (S).

- Det skal være en sag, som man får politisk afgjort og får lukket ned, siger han til TV ØST.

Derfor oplyser han, at han har bedt om et oplæg til behandling i Handicap- og Psykiatriudvalget d. 10. januar. Udover det har han bedt om en redegørelse, der afdækker hele sagen.

Læs også Udvalgsformand i vildrede: Svært at sige hvordan tilbagebetaling til handicappede skal løses

Byrådet skal tage stilling til flere dele i sagen. Dels skal de beslutte, om man vil vælge at tilbagebetale pengene til de ramte borgere. Og dels skal byrådet tage stilling til, hvordan i så fald pengene skal tilbagebetales, og herunder også hvor langt tilbage, man vil regne godtgørelsen fra.

Derfor er det en kompliceret sag, som Steen Olsen (S) har bedt om grundig gennemgang af.

 - Jeg har samtidig bedt om en indstilling med handlemuligheder til at byrådet kan tage beslutning i sagen på mødet d. 29. januar, samt en økonomisk redegørelse, så sagen kan komme for økonomiudvalget, siger han.

En fejl er en gave

Slagelse Kommune kaldte det selv for en ”kommunikationsfejl”, som betød, at et svar fra KL om sagen aldrig nåede frem til borgerne.

Steen Olsen (S) er ikke meget for at placere skylden. Han vil hellere se fremad.

- Jeg er sikker på, at ingen i administrationen bevidst har forsøgt at gemme noget, ligesom at jeg heller ikke tror, nogen politisk har forsøgt at feje noget under gulvtæppet, siger han.

- Jeg har ikke behov for at gå efter nogens fejl. Enhver klage er en gave man får, for at gøre noget bedre en anden gang. Denne her sag handler jo om at lære, hvordan vi tackler sager. Og jeg ved, man allerede har taget ved lære, siger han.

Læs også Byrådsmedlem i Slagelse om kørepenge-sag: Venstre har ikke interesseret sig

Sagen kort:

  • Sagen drejer sig om cirka 500 handicappede borgere på kommunens botilbud, som er blevet opkrævet for mange penge for at blive kørt til bl.a. læge og til fritidsaktiviteter.
  • Kernen i sagen er en tolkning af lovgivning om, hvordan private ture skal takseres.
  • Men i 2011 indskærpede Trafikstyrelsen første gang overfor kommunerne, at de kun må lade borgerne betale for brændstof og sprinklervæske. En tolkning, som daværende transportminister, Magnus Heunicke (S) gentog i 2015.
  • Men om det betyder, at de handicappede borgere så får penge tilbage fra Slagelse Kommune er stadig uvist.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App