OL-helten er tilbage i træningslokalet: - Næste gang skal jeg hjem med en medalje

Viktor Hald Thorup leverede Danmarks bedste individuelle præstation ved vinter-OL nogensinde. Næste gang vil han have ædelt metal med hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For bare en uge siden stod speedskateren Viktor Hald Thorup fra Slagelse i en finale ved vinter-OL i Sydkorea. Her hev han en femteplads med hjem og leverede dermed Danmarks bedste individuelle præstation ved et vinter-OL nogensinde.

For det blev han tildelt æren af at bære den danske fane ved vinterlegenes afslutningsceremoni. 

Viktor Hald Thorup med den danske fane til vinter-OL.
Viktor Hald Thorup med den danske fane til vinter-OL.
Foto: Privatfoto

- Jeg er stadig rigtig glad. En femteplads er et historisk godt resultat, og for mig personligt er det nok det bedste, jeg har præsteret indtil nu, siger Viktor Hald Thorup til TV ØST.

12 træningspas om ugen

Men nu er speedskateren tilbage i træningslokalet i Slagelse, for bare fordi han leverede et flot resultat til OL, så betyder det ikke, at han kan hvile på laurbærrene. På en enkelt uge har han hele 12 træningspas.

- Normalt står jeg enten på rulleskøjter eller isskøjter om morgenen, og om eftermiddagen enten cykler jeg eller styrketræner, siger Viktor Hald Thorup. 

- Det er alle timerne, al smerten og alle udfordringerne værd i sidste ende. Når det lykkes, så er det en følelse, der er ubeskrivelig, og så giver det hele mening. Og det siger jeg endda nu, hvor jeg har skide ondt i benene.

Det hele værd

I træningslokalet kan han dog varme sig ved alle de mange lykønskninger, han har fået for sin præstation i Sydkorea.

- Det har været vildt rørende. Alle de folk, der lykønsker en. Det er gået op for mig, hvor stort det er, og hvor mange, der har fulgt med. Og det er den bedste motivation, man kan få fremadrettet, siger han.

quote Til næste Ol skal jeg hjem med en medalje. Det var tæt på nu, og jeg ved, at det er indenfor rækkevidde

Viktor Hald Thorup, speedskater, Slagelse

- Når man laver alle de her øvelser hundredvis af gange, så bliver det ensformigt, og nogle gange kan det være kedeligt. Men alligevel er det forberedelserne i fire år værd for syv gode minutter til OL.

Motivationen frem mod næste vinter-OL i 2022 fejler da heller ikke noget.

-  Til næste Ol skal jeg hjem med en medalje. Det var tæt på nu, og jeg ved, at det er indenfor rækkevidde. Det er den bedste motivation, man kan få.