OL-håb stiller til start ved Hamburg Marathon

Abdi Hakin Ulad fra Skælskør mener, at der er gode muligheder for, at han kvalificerer sig til OL ved et maratonløb i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når den olympiske flamme tændes til sommer ved OL i Rio de Janeiro, så bliver det forhåbentlig under overværelse af den 24-årige maratonløber Abdi Ulad fra Skælskør.

På søndag deltager han i Hamborg Marathon i håbet om at klare det danske OL-krav på to timer, et kvarter og femten sekunder og dermed kvalificere sig til OL 2016.

- Jeg har haft den bedste forberedelse, som jeg overhovedet kunne ønske mig og trænet med nogle af verdens bedste løbere, siger Abdi Ulad til DR Sjælland.

- Jeg har haft den bedste forberedelse, som jeg overhovedet kunne ønske mig

Større erfaring

Abdi Ulads hidtil eneste maratonløb endte i den skuffende tid 2:16, da han i efteråret var tæt på at kollapse på grund af problemer med sin væskebalance.

- Det med at få det rette væskeindtag og blande den rette mængde væske og sukker sammen, havde jeg undervurderet, og det måtte jeg betale prisen for. Det var nogle rimelig dyre sekunder, der røg der siger han og tilføjer:

- Jeg tror, at oddsene for at nå OL-kravet denne gang er bedre, for nu har jeg fået den erfaring, at maraton er mere end bare et løb.

- Det var helt vanvittigt dengang. Da jeg endelig kom i mål tænkte jeg, at jeg aldrig skulle gøre det igen. Men nu står jeg her igen, og det er helt vildt, siger Abdi Ulad til DR Sjælland.

Abdi Ulad kom til Danmark som flygtning fra Somalia i 2001 og blev i efteråret 2015 Danmarksmester ved Copenhagen Half Marathon.