Øjenvidne til ulykke: Alle siger, at de var hoppet i vandet

Pia Thers så søndag to personer køre i havnen i Korsør. Reaktionerne på hendes beretning efterfølgende er kommet bag på hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en rystende oplevelse for Pia Thers, da hun søndag blev øjenvidne til, at to ældre mennesker kørte i havnen i Korsør.

- Jeg synes, det er rigtigt væmmeligt at stå og se på at to mennesker forsvinder. Det er det altså – man går i chok, fortæller hun.

Det var et ældre ægtepar, der af endnu uvisse årsager kørte ud over havnekanten søndag morgen. Efterfølgende blev de trukket afsted af strømmen og nåede at være ti minutter i vandet, inden de blev reddet op for beredskabet.

- Så læser man på Facebook, at man nærmest er en skovl

Pia Thers, så fra sin grill på kajen hele situationen udspille sig og slog alarm. Men reaktionerne på hendes efterfølgende beretning af, hvad der skete, er kommet bag på hende.

- Så læser man på Facebook, at der er man nærmest en skovl. Alle siger, at de bare var hoppet i vandet. Men det tror jeg altså ikke. Og hvad hvis jeg var hoppet i vandet, hvordan skulle jeg kunne få dem op? For umiddelbart kan du jo ikke få dem op nogen steder. Og strømmen ville vel også tage mig? siger Pia Thers som svar på udmeldingerne.

Rystet af ulykken

Pia Thers fortæller, at episoden er noget, hun tænker meget over her dagen derpå. Men hun har svært ved at se, hvordan hun skulle have reageret anderledes under ulykken. Hun var nemlig meget rystet af omstændighederne.

- Jeg er ikke engang så fattet, at jeg ved, hvem jeg skal ringe til. Der står en anden mand, og han siger, at de har nummer 112. Og så tænker jeg, at det ved jeg jo godt. Og så ringer jeg, forklarer hun.

Ifølge politiet, så handlede Pia Thers, som hun skulle i situationen. 

- Jeg synes, hun har handlet helt på den rigtige måde - at hun har adviseret alarmcentralen. Hvis man mener, at man kan gøre noget andet, som selv at hoppe i. Og man mener, at man er i stand til at  gøre det, så kan man gøre det. Men jeg synes, at hun i det her tilfælde har handlet helt korrekt og adviseret myndighederne til at tage sig af det. Og redningsstyrkerne kommer jo frem ganske kort tid efter, siger politikommissær Jens Jedig Christiansen. 

Parret blev søndag indlagt på Rigshospitalet, hvor de blev lagt i en kunstig koma. Politiet har mandag ikke modtaget nogen nye oplysninger om deres tilstand.