¨

To øer afskåret fra omverdenen - færgepersonale nedlagde arbejdet

Tirsdag valgte færgepersonalet på de to færgerne mellem øerne og Stigsnæs at nedlægge arbejdet for at afholde et fagligt møde. Foto: TV ØST

Færgerne til Omø og Agersø lå stille i flere timer, da færgepersonalet tirsdag nedlagde arbejdet.

En faglig konflikt påvirker lige nu færgetrafikken til Omø og Agersø i Storebælt.

Tirsdag valgte færgepersonalet på de to færgerne mellem øerne og Stigsnæs at nedlægge arbejdet for at afholde et fagligt møde, oplyser Slagelse Kommune til TV ØST.

Det betød, at færgerne lå stille mellem klokken 12.00 og 14.00.

De vil ikke sejle efter to forskellige vagtplaner, fordi de mener, at det er et overgreb på dem

Jimmi Jørgensen, rederichef i Slagelse Kommune

- De nedlagde arbejdet, fordi de ikke mener, at de er blevet hørt, og de vil ikke sejle efter to forskellige vagtplaner, fordi de mener, at det er et overgreb på dem, siger Jimmi Jørgensen, rederichef i Slagelse Kommune, og fortsætter.

- Vi har gennem et stykke tid arbejdet på at lave en fælles vagtplan mellem de to færger, fordi vi gerne vil have en bedre udnyttelse af personalet og en bedre afdækning i forhold til sygdom, så de kan blive en enhed hernede. Lige nu er de meget opdelt i Agersøfærgen og Omøfærgen.

Konflikten fortsætter fredag

Jimmi Jørgensen forstår frustrationen hos færgepersonalet.

- Men jeg bliver nødt til at holde fast for færgeselskabets skyld og for at give en god service overfor øerne, så er vi nødt til at gøre det på den bedst mulige måde ved at skabe så meget muligt fleksibilitet. I uge syv lå Omøfærgen eksempelvis stille i næsten halvanden døgn på grund af influenza, og der var ledigt personale på Agersøfærgen, men de kunne ikke sejle færgen til Omø, fortæller Jimmi Jørgensen.

- Det vil vi simpelthen ikke være med til, og derfor vil vi udnytte færgepersonalet bedre, understreger rederichefen.

Konflikten mellem færgepersonalet og Slagelse Kommune er indtil videre udskudt til fredag, hvor forhandlingerne ventes at blive genoptaget.

- På torsdag sender vi vores forslag til en ny vagtplan, som de skal gå igennem med FOA på fredag og se, om der er noget i den, som de ikke kan lide. Hvilket der sandsynligvis nok er, siger Jimmi Jørgensen.

Nye mødetider kan give problemer

Hos FOA Sjælland, der er forhandlingspartner i konflikten og repræsenterer færgepersonalet, betragter man det ikke som en arbejdsnedlæggelse.

Når nogle af vores medlemmer holder fagligt møde, så møder vi selvfølgelig op og forsøger at få dem i arbejde så hurtigt som muligt

Birgit Lundsbjerg, afdelingsnæstformand hos FOA Sjælland

- Vi har været kaldt ned til færgerne i Stigsnæs, der lå i havn, fordi man havde holdt et fagligt møde, og det er klart, at når nogle af vores medlemmer holder fagligt møde, så møder vi selvfølgelig op og forsøger at få dem i arbejde så hurtigt som muligt, hvilket de også gjorde, siger Birgit Lundsbjerg, afdelingsnæstformand hos FOA Sjælland.

- På fredag mødes vi igen for at drøfte de nye vagtplaner. Det vores medlemmer ser som en udfordring er, at de kan få problemer i forhold til møde ind, fordi der kan være andre mødetider og mødedage, når de skal kunne betjene både Agersøfærgen og Omøfærgen. Det giver nogle ændrede arbejdstider, som vi måske skal ind og kigge på for at se, om det er væsentlige ændringer, der gør, at man rent faktisk ikke kan leve op til det, som bliver forlangt af dem, tilføjer Birgit Lundsbjerg.

Færgetrafikken er ifølge Slagelse Kommune genoptaget, men færgerne til de to øer i Storebælt vil være uregelmæssig resten af dagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App