Øboere i nødråb

I et åbent brev har ø-udvalget på Agersø klaget deres nød til de ansvarlige politikere i Slagelse Kommune. De er trætte af gentagne aflysninger på overfarten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hver gang Agersø-færgen har en aflyst eller ændret afgang modtager Renny Rosenlund en SMS

I alt 45 tekstbeskeder af den slags er det blevet til siden januar.

Og talsmanden for ø-udvalget på Agersø er nu så træt af situationen, at han har skrevet et åbent brev med det, han kalder et nødråb, til de ansvarlige politikere I Slagelse Kommune:

- Pendlerne ligger snart søvnløse. Hver gang, der klikker en sms ind på deres telefon, så tør de dårligt at læse den, for de ved ikke, om de kan komme på arbejde, siger Renny Rosenlund.

Det er blandt andet vedligeholdelse, reparationer og vejrforhold, der har skabt de aflyste afgange.

Og når enten Omø-færgen eller Agersø-færgen er ude af drift - så skal én færge betjene begge øer.

Det betyder for Agersø en nødsejlplan, hvor antallet af afgange er skåret ned fra 15 til 7 om dagen.

 Reservefærge dømt for dyr

Renny Rosenlunds ønske er derfor enten en reservefærge, der kan tage over eller en mere dækkende nødplan.

En af modtagerne af Renny Rosenlunds brev er formanden for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune, Henrik Brodersen (DF).  Og han kan godt forstå øboernes frustrationer.

- Vi er ikke stolte af, at vores færge ligger på værft. Og det er jo ikke sådan, at vi møder ind nede på vores færgekontor og tænker 'gid vores færge bryder ned' for at genere folk allermest, siger han

Løsningen ligger ifølge udvalgsformanden ikke lige for. En reservefærge er blandt andet allerede dømt for dyr.

- Når vi nu engang har én færge, der skal dækket to ruter ved vores nødsejlplan, så sejler vi klokken fem om morgenen og bliver ved til midnat. Det er pendulfart hele tiden, og det er, hvad vi har af muligheder lige nu

Renny Rosenlund anerkender, at de som selvvalgte øboere må acceptere nogle af de problemer, der kan opstå ved at være afhængig af en færge. Men han siger samtidig:

- Vi har fuld forståelse for, at der kan være havari på en færge. Det er ikke det, vi laver problemer om - det er måden, de håndterer nødsituationerne på, forklarer han.

En ting har brevet allerede affødt - de ansvarlige politikere I Slagelse Kommune mødes mandag morgen for at drøfte situationen.

Du kan læse brevet i sin fulde længde i bilaget herunder.

 

 

 


Nyhedsoverblik