Ø-boere søges

Købmanden lukker, færgedriften forringes, og alt for få vælger at blive fastboende på regionens små-øer. Men øerne har ikke opgivet kampen. Lørdag forsøgte beboerne på Omø at trække nye beboere til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omøs indbyggertal kunne for en dag se sig selv stort set fordoblet. Der var nemlig dømt åbent ø - så Omø åbnede for dørene og viste sig frem.

De besøgende kunne kaste sig ud i alt fra hesteskokast over historiefortælling til ponyridning - alt sat i værk med den bagtanke at lokke flere til at flytte til øen. Omø har nemlig ligesom mange andre øer problemer med at få indbyggertallet til at stige.

- Tingene sker altså ikke af sig selv. Vi har brug for, at der kommer tilflytning herover til. Vores befolkningstal daler en lille smule og for at opretholde vores befolkningstal, så skal vi være nogle flere - så vi er nødt til tvære opsøgende, forklarer Dorthe Winther, som er formand for beboerforeningen på Omø.

De ø-kiggere TV2 ØST talte med var dog ikke klar til at gå fra besøgende til bosiddende - og havde ikke planer om at vende tilbage til Omø med flyttebil og postadresse.

- Det er ikke aktuelt - ikke for mit vedkommende, siger Ole Brun Christensen. Og næsten samme mening har en anden ø-turist - Bobby Pedersen fra Korsør.

- Jeg kunne godt finde på det, når jeg bliver lidt ældre - men ikke nu, forklarer han

For en af arrangørerne var dagen alligevel en succes

-Vi er meget tilfredse. Vi synes, det er rigtig dejligt, at der er så mange, der fundet vej til os. Og sommerhusfolket har også vist deres gæster rundt, så der er mulighed for at der er tilflyttere. Det tror jeg bestemt, siger Dorthe Winther fra beboerforeningen på Omø.

<p>Købmanden lukker, færgedriften forringes, og alt for få vælger at blive fastboende på regionens små-øer.